JBL har et stort utvalg av både hodetelefoner og propper i alle kategorier. De har vært dyktige til å få frem propper som passer de fleste, som for eksempel de vellykkede sportsproppene JBL Reflect Contour 2. De har tidligere vist frem et antall varianter på helt trådløse propper, men JBL Tune 220TWS er de første høreproppene. Det vil si at de er utformet som Apples AirPods, men JBL tilbyr fire fargevarianter.
At de er hørepropper, innebærer at de sitter ytterst i øret, uten noen propp som går inn i øregangen. Noe som er bra for de som synes at det er ubehagelig. Det er også bra for å slippe inn lyd fra omgivelsene, om man skal bruke dem ute i trafikken. Til forskjell fra AirPods føles Tune 220 plastaktige og harde, noe som gjør at de faktisk ikke er spesielt behagelige i ørene. I hvert fall ikke for undertegnede.
Ettersom de ikke er like store som enkelte av proppene i testen, får man heller ikke plass til et spesielt stort batteri. Batteritiden er faktisk enda kortere enn AirPods, som heller ikke er spesielt imponerende i dette selskapet. Enda merkeligere er det at også ladeetuiet har et mindre batteri, til tross for at etuiet er større enn Apples. Det lades også med den gamle mikro-USB-kontakten.
Det kan være vanskelig å få til touch-kontroller på så små hørepropper, spesielt om man skal holde prisen nede. Derfor har JBL i stedet valgt å ha fysiske knapper. De er litt små og pinglete, noe som gjør at man fomler for å finne dem. Noe som igjen fører til at man lett skubber til høreproppenes plassering. Man kan heller ikke justere volumet med dem. Det finnes heller ikke noen app til mobilen for å justere lyden.
Kanskje kunne det ellers ha rettet opp musikkopplevelsen. Problemet med hørepropper er nemlig at man ikke får noen forsegling av øregangen. Og dermed smetter bassen ut bakveien. Altså låter Tune 220 tynt og livløst uten noen direkte bassgjengivelse. Et problem også for AirPods, men ikke i like stor utstrekning som med disse.
Konklusjon
For den som ikke liker å ha propper inn i øregangen, er det hørepropper som gjelder. Vil man ikke legge i den anselige summen som Apple krever, kan det være forlokkende å se på JBLs betydelig mer lommebokvennlige variant. Men i dette tilfellet får man imidlertid hva man betaler for. Tune 220 er ikke like behagelige, har dårligere batteritid, er ikke like smidige å bruke, og låter heller ikke like bra. Det er litt vel mange kompromisser.