Så sent som i oktoberutgaven så vi nærmere på hodetelefoner i det vi anser å være budsjettklassen. Det vil si omkring en tusenlapp. Går man lenger ned enn det, og vil ha bekvemmeligheten av trådløs lyd, må man ofre vel mye. Så langt synes vi ikke at man skal gå. Derimot kan det være interessant å se hvor stor forskjellen blir om man legger på en femhundrelapp, eller til og med en tusenlapp. Er det verdt å vente en måned med innkjøpet, eller hoppe over et par besøk på McDonalds?
Det er nok ingen som blir overrasket når vi svarer at det absolutt kan være verdt pengene. Naturligvis kan det være klokt å holde på pengene om barna skal bruke hodetelefonene, og man regner med at de blir mistet eller tråkket på. Men om man lytter mye på musikk, og selv bruker hodetelefonene daglig, blir kostnaden per gang ubetydelig. For pengene får man finesser som gjør dem artigere å bruke, en byggekvalitet som gjør at de holder bedre, og naturligvis bedre lyd.
Byggekvaliteten er naturligvis viktig for denne typen av hodetelefoner, da de er ment for å brukes på farten. De vil bli puttet ned i vesker. Håndteringen er også viktig, da ingen ønsker å ta av seg hodetelefonene og lese instruksjonsboken for å se hvilken knapp det var som byttet låt. Bekvemmelighet naturligvis, og det må påpekes at hodetelefoner som sitter på ørene, nesten alltid blir ubekvemme på lengre reiser. Om det er verdt det for å få små hodetelefoner, må man selv avgjøre.
Testkriterier
Vi ba produsentene om trådløse hodetelefoner med en anbefalt pris på 1.500-2.000 kroner. I butikken kan de naturligvis finnes billigere enn som så. Vi så på hvilket tilbehør som fulgte med, og bedømte byggekvaliteten. Vi gikk gjennom finesser og hvor lette de var å bruke. Hodetelefonene ble koblet til en Sony Xperia XZ1 mobiltelefon, da den støtter de siste standardene for høykvalitet trådløs lyd. Vi kjørte så en spilleliste med varierende musikkstiler i Spotifys høyeste kvalitet, og bedømte lydkvaliteten.