Beoplay H9 3. generasjon er gjennomført luksus med øreputer av mykt lammeskinn. Hodebøylen er trukket med grovvevet stoff og forsterket med skinn. Alt er lekkert utført og ser ut til å kunne holde i mange tiår. Som mange andre har Beoplay H9 touch-styring.
I appen kan man velge mellomforskjellige equalizer-innstillinger og lydscenarier. Det mangler dessverre en nøytral-innstilling.
Der konkurrentene tilbyr opp til 20 forskjellige nivåer av støydemping, må H9 nøye seg med en støydemping – som heldigvis er effektiv. Beoplay H9 fjerner støyen fra omgivelsene omtrent like godt som Sony WH-1000XM3 – og litt bedre enn Bose NC 700.
Lyden på ANC-hodetelefoner kan være som natt og dag, alt etter om den aktive støydempingen er på eller ikke. På Beoplay H9 er det spesielt den øvre mellomtonen som påvirkes. Resultatet er at overtonene dempes, og man får det samme lette trykket i ørene som man opplever i et lyddødt rom.
Beoplay H9 gir noen vitaminer til den aller dypeste bassen. Men hvis det allerede er mye dypbass på et opptak, blir det lett for mye av det gode.
Sammenlignet med Sony WH-1000XM3 virker H9 mindre åpen, og spiller med mindre nærvær. Det gjelder spesielt med ANC slått på.
Konklusjon
Når det gjelder byggekvalitet og finish, kommer ingen konkurrenter en gang opp på siden av B&O. Men det koster. Og selv om modellen er blitt noe billigere siden introduksjonen, er Beoplay H9 3. generasjon fortsatt testens dyreste. Sammenligner man lydkvalitet og funksjoner med det økende antallet konkurrenter i klassen for støydempende luksushodetelefoner, får H9 vansker med å stå distansen.