10 ørepropper på budsjett

Helt trådløst – når lommeboka bestemmer

Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!

10 BASIC true wireless earbuds SPREAD2 helt trådløse ørepropper

10 BASIC true wireless earbuds SPREAD2

Ute på farten er ørepropper mye mer praktisk enn et par hodetelefoner, rett og slett fordi de tar så liten plass. Når de i tillegg er helt trådløse, slipper du kabelklusset man kjenner fra kablede og semitrådløse propper, og alt er i det hele tatt velstand.

Tidligere var batteritiden et problem med slike, men nå er det ikke lenger uvanlig med både seks, sju og til og med ti timer batteritid i selve øreproppene, og dessuten et par ekstra oppladinger fra lommeetuiet. Med andre ord kan du nå forvente rundt 20-30 timers total spilletid, før du trenger et vegguttak.

Les også Topplister: Topp 10 trådløse hodetelefoner med støykansellering Musikk er viktig hele året, men spesielt om sommeren er hodetelefoner et must. Her er våre favoritter med støykansellering.

Støydemping – eller ikke

Mens de beste trådløse øreproppene koster over 3000 kroner, finnes det også meget gode kjøp til under tusenlappen. Som er prispunktet vi legger oss på i denne testen, pluss eller minus noen små hundrelapper.

Noen av øreproppene har aktiv støykansellering, som kan være kjekt når man skal på fly eller sitte lenge på buss eller tog. Men hvor bra funker det egentlig i denne prisklassen, og hvor mye stjeler det fra budsjettet til det viktigste: nemlig lydkvalitet og lytteglede?

Trådløse ørepropper og lydkodeker

I denne prisklassen er det veldig forskjellig om produsentene har inkludert støykansellering, og du vil også se varierende bruk av lydforbedrende Bluetooth-kodeker som AAC og aptX. Bruker du iPhone, skal du se etter AAC, mens Android-brukere kan benytte begge. aptX låter ofte best av de to, men ikke dersom øreproppene ellers er mindre bra. Så ikke se deg blind på kodekene, de er ingen garanti for god lyd i enden. Hvis produktet derimot kun kan skilte med SBC-kodeken, kan du godt bli skeptisk. Det skal mye til å få veldig god lyd ut av den.

Les også TEST: 5 trådløse premium ørepropper, desember 2021 Midt i julestria? Her er øreproppene som får stresset ned, og humøret opp.

Sikret mot vann

Det kan være en fordel å velge ørepropper som tåler fuktighet, slik at de tåler regnvær, og en og annen treningsøkt. IPX4 er greit, men skal du utsette dem for vedvarende fuktighet kan du med fordel gå opp til IPX5. Dersom X-en er byttet ut med et tall, for eksempel IP55, betyr det at produktet også er beskyttet mot støvpartikler, som da gjør dem bedre skjermet mot saltvann og dermed også svette.

Foto: Camilla Larsen

Testkriterier: Lyden er viktigst

Som alltid teller lydkvaliteten på musikk mest, men vi vil også finne ut hvor godt stemmen bærer gjennom under mobilsamtaler og videokonferanser. Det er alltid kjekt med multipunktstilkobling, slik at du kan være tilkoblet mobilen og PC-en samtidig. Da går det enkelt å bytte mellom enhetene, om du plutselig blir ringt opp på Zoom eller Teams. For eksempel. Det skal likevel sies at kun én av modellene i denne testen støtter multipunkt (Skullcandy Indy ANC), så man må opp i pris for at dette blir dagligdags.

Batteritid er viktig, og vi vil selvsagt berømme produsenter som stapper inn ekstrafunksjoner, dersom det ikke går nevneverdig utover lydkvaliteten.

De fleste ørepropper i dag har berøringsfunksjoner som kan styre musikk og samtaler, men disse er ofte knotete og sjeldent brukt, og ikke noe journalisten legger veldig mye vekt på. Stemmestyring kan være kjekt, men forvent i stor grad å ta frem mobilen når du skal gjøre noe.

Hva passform angår, er det viktig, men også veldig individuelt. Og derfor en utfordring å vurdere i noen særlig grad.

Les videre
Exit mobile version