Thomson Streaming Box Plus 270

Smart og billig TV-oppgradering

Har din gamle TV gått ut på dato? Med en rimelig strømmeboks som Thomson kan den få nytt liv, uten at det koster stort.

Thomson Streaming Box Plus 270 17

Thomson Streaming Box 270 (Foto: Audun Hage)

Det finnes allerede et halvt dusin strømmebokser på markedet, deriblant Apple TV og Google TV Streamer, og nå melder også Thomson seg på med deres Streaming Box Plus 270. Du bare kobler den til internett og en av TV-ens HDMI-innganger, og vips, så får du tilgang til mange av de samme finessene som sitter i de mest moderne TV-ene.

Thomson Streaming Box 270: Nytt liv til din gamle TV

Hvis du har en eldre TV enn 4-5 år, har du kanskje merket at den begynner å skrante litt på enkelte ting. Bildekvaliteten er fortsatt like flott som da du kjøpte den, men regnekraft og reaksjonsevne står det verre til med. Den er litt treg til å laste appene, og noen av appene har sågar sluttet å fungere!

TV-produsentene er ikke alltid like flinke til å holde de eldre skjermene oppdatert med nye funksjoner. Og utviklerne har det ofte med å prioritere de nyeste modellene når de lanserer nye tjenester. Det er for eksempel tilfelle med NRK TV-appen, som allerede har sluttet å fungere på eldre TV-er.

Så hva gjør man – bare kasserer en TV man ellers er godt fornøyd med, og bare punger ut for en ny? Neida, en billigere og mer bærekraftig løsning er heller å ta vare på TV-en, og i stedet oppgradere den med en ny strømmeboks. Da kan den få nytt liv i mange år til  – enten du beholder den i stua, eller flytter den til soverommet eller hytta.

Les også NRK TV-appen kan slutte å virke Sjekk her om din TV-enhet blir rammet.

Utfordrer Google og Apple med ny strømmeboks

Populære strømmebokser: Google TV Streamer 4K, Apple TV 4K og nå Thomson Streaming Box Plus 270. (Foto: Audun Hage)

Thomson er en produsent med franske aner, som har gjort et aldri så lite comeback på det europeiske TV-markedet. Den nye strømmeboksen Streaming Box 270 tar over for 240-modellen som har vært på markedet en stund. Den er blant annet oppgradert med raskere Wi-Fi 6-tilkobling, ny kraftigere prosessor og ekstra minne og lagring.

Operativsystemet er det populære Google TV, som allerede finnes i Googles egen TV Streamer, så vel som et dusin ulike TV-merker. Foruten mikrofon til stemmestyring har den også en bitteliten innebygd høyttaler. Alt dette i en kompakt boks som leveres i både svart og hvitt.

Flekser med Wi-Fi 6

Et gledelig tillegg på Thomson Streaming Box Plus 270 er Wi-Fi 6, som sørger for raskt trådløst internett. Derimot har den bare en standard Ethernet-tilkobling. Dette er faktisk motsatt av GoogleTV Streamer 4K, som tilbyr lynrask Gigabit Ethernet via kabel, men nøyer seg med den eldre Wi-Fi 5-standarden på trådløs-siden.

Vi antar at mange av de aktuelle brukerne setter størst pris på rask og stabil Wi-Fi, så hvis kablet forbindelse er umulig vil Thomson-boksen helt klart være et bedre alternativ. Som forventet målte vi også merkbart høyere Wi-Fi netthastigheter fra Thomson da vi sammenlignet med Google TV Streamer 4K. Samtidig skal vi ikke glemme at Apple TV 4K 128 GB tilbyr både Wi-Fi 6 og Gigabit Ethernet i sin løsning.

God hastighet fra Wi-Fi. (Foto: Audun Hage)
Les også Gjør den gamle TV-en smartere Trenger TV-en din en systemoppgradering, eller vil du bruke dataskjermen som fjernsyn? Da er Google TV Streamer en enkel løsning.
Les også Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!

Støtter Dolby Vision, HDR10+ og Dolby Atmos

På formatsiden er det ingenting å klage på. Thomson-boksen støtter de fleste aktuelle video- og lydformatene, inkludert 4K UHD 60 Hz og  Dolby Vision, samt HDR10+ som kan bli mer utbredt på sikt.

En annen kjekk finesse er QMS (Quick Media Switching) som sørger for mer sømløse overganger mellom videoinnhold med ulik oppdateringsfrekvens. Denne skal jevne ut gapene og hakkene som kan oppstå når du ser ulike typer videoinnhold via en HDMI-kilde. Mange TV-er kan bli «forvirret» av dette og få ujevne bevegelser som trekker ned opplevelsen.

De ulike bildeinnstillingene bør selvsagt matche de som passer din TV, og hvis det ikke skjer automatisk, kan du kan også enkelt gå inn i oppsettmenyen og tilpasse innstillingene optimalt for din TV.

På lydsiden kan Thomson også skilte med Dolby Atmos (via Dolby Digital Plus) som brukes av mange aktuelle strømmetjenester. Hvis din utkårede TV ikke har Atmos-støtte går det naturligvis an å koble boksen via en kompatibel lydplanke med HDMI inn/ut. Alternativt går det også an å kjøre lyden ut trådløst til et par hodetelefoner via Bluetooth.

Fin bilde- og lydkvalitet

Så hvor bra fungerer det? I løpet av testen sjekket vi Thomson-boksen med både eldre og nye TV-er, og hovedinntrykket er at boksen fungerer akkurat slik man forventer. Det velkjente Google-systemet utmerker seg med oversiktlige menyer og et bredt utvalg av apper, med både globale strømmegiganter og mer lokale kringkastere på plass.

Bildemessig gir Thomson-boksen et flott inntrykk. For det første laster innholdet raskt og uten avbrudd, og vi får servert skarpe og støyfrie bilder med et jevnt, bredt fargespekter. Sluttresultatet vil naturligvis avhenge av ytelsen og årgangen på TV-en din.

Vi testet med både eldre og nyere TV-er, og fant generelt at boksen klarte å bedømme kvaliteten på skjermen og automatisk valgte den beste innstillingen. Så lenge skjermen din støtter Dolby Vision, og lydsystemet er åpent for Dolby Atmos, vil også boksen og de ulike appene detektere dette.

Thomson klarer naturligvis ikke trylle frem 4K eller HDR dersom skjermen ikke støtter det (!) – men det er likevel god sjanse for et generelt løft i bildeopplevelsen, også sammenlignet med en del eldre og enklere strømmeløsninger. Vi fant for eksempel at den nevnte QMS VRR-innstillingen fungerte som den skulle, og ga mer sømløse overganger og jevnere i en del moderne TV-innhold.

(Foto: Audun Hage)
Les videre
Exit mobile version