Bluesound PowerNode 2

Orkesterplass

Glem konkurrentenes diffuse og blodfattige lyd. Her er strømmeforsterkeren som banker Sonos ned i støvlene.

Bluesound PowerNode 2 1

(Foto: Produsenten)

Bluesound er NADs våpendrager i kampen mot Sonos, Samsung og andre multirom-produsenter. De er nå ute med sin andre generasjon av trådløse høyttalere og forsterkere, og det er mange forbedringer å spore både når det gjelder design og brukervennlighet. Sammenlignet med forgjengeren er Powernode 2 en kompakt sak med runde kanter og betjeningsknapper på toppen.

 

Oppsettet av Bluesound er litt mer omfattende enn f.eks. Sonos eller Heos, ved at du må åpne en nettleser for å få tilgang til de første innstillingene. Enkleste måte er å bruke enheten som «Wifi Hotspot» og koble til mobilen for å dele nettverksinnstillinger. Brukergrensesnittet er imidlertid blitt veldig fint. Tilgangen på musikktjenester er god, og her har du (i motsetning til Sonos) også muligheten til å spille av High-res 24 bits musikkfiler fra USB-harddisk eller nettverk.

 

Lydkvalitet

Når sant skal sies var vi litt skuffet over den labre lydkvaliteten fra en del av forsterkerne i testen. I så måte ble Bluesound-forsterkeren et mer feststemt bekjentskap. Hør bare på Hey Now av London Grammar: Her er det skikkelig fundament og tyngde bak pianotonene, gitarklimpringen får mer tydelig snert, og stemmen til Hannah blir større og mer følelsesladd. Det merkes også at forsterkeren har større oppløsning og skiller bedre mellom ulike tonehøyder. Lydbildet er både stort og presist, og betydelig mer nærværende enn vi opplevde med Sonos, Marantz, og resten av utfordrerne.

 

«Got a lotta people tryna drain me of this energy”, rapper Drake. Vel, Bluesound holder ikke mannen tilbake, det er sikkert. Han høres skikkelig sint ut, og replikkene er sylkvasse, uten at det er høyttalerne eller forsterkeren som vrenger. Powernode-forsterkeren har rikelig med dynamisk overskudd, og kan spille høyt uten å vise antydning til pustevansker.

 

Dette låter steintøft, bryter Geir ut i begeistring. Det krevende opptaket med Ave Marie får mer «luft» mellom tonene og stemmen kommer tydelig frem. Det er også en økt stillhet mellom tonene som gjør musikkopplevelsen mer engasjerende.

 

Lars Danielsson og Mathias Eicks II Blå er en av de mest krevende låtvalgene på lista, men Bluesound tar denne sammensatte innspillingen på strak arm. Her får vi høre overtonene vi savnet fra de andre testdeltakerne, mens bassen klimprer stramt og presist. Dette låter som ekte hi-fi på høyt nivå!

Les videre
Exit mobile version