Kompakte bokhylleanlegg

Stereoanlegg i bokhylla

Man trenger ikke å gi avkall på hverken lydkvalitet eller muligheter med et moderne stereoanlegg.

Kompakte bokhylleanlegg 1

Hvis man bare ønsker seg god lyd uten masse kabler og styr, kan et kompakt alt-i-ett-anlegg være veien å gå. Da har man alt på ett sted, i et anlegg som alle får til å bruke, uten å måtte gi avkall på moderne teknologi.

De fleste kompaktanlegg i dag støtter musikkstrømming. De har også FM- og DAB-radio, enkelte har også internettradio over Wifi, og de får plass i bokhyllen. Som de seks anleggene vi tester her. De har tre vesentlige ting til felles: Strømming, radio og CD-spiller. Alt i et pent kabinett som ikke fyller opp stuen, med bokser og kabler. Det eneste man trenger å gjøre, er å koble til strøm, strekke ut antennen og koble til mobilen via Bluetooth.

Da kan man både spille sine gamle CD-er, strømme fra Spotify eller Tidal, og lytte til radio, akkurat når det passer.

Multirom

Noen av anleggene støtter også multirom. Det vil si at man kan kjøpe en ekstra høyttaler og sette i et annet rom, så kan begge spille av det samme fra hvilken som helst lydkilde. For eksempel kan Como Audios Musica kobles trådløst sammen med en Como Audio Amico, og så kan begge spille musikk fra CD-en som spinner i en Musica,

Wifi

Enkelte av anleggene her støtter også strømming over Wifi-nettverket hjemme. Da kan man strømme musikk i høyere kvalitet, og få tilgang til nettradio med over 30.000 radiostasjoner.

Tilkoblinger

Hvis man ønsker å plassere anlegget der tv-en står, er det praktisk med en lydinngang slik at man kan koble tv-lyden til anlegget. Det gir lydkvaliteten et betydelig løft, siden man slipper å bruke tv-ens innebyggede høyttalere.

Hva man får

De seks anleggene i denne testen, kan styres med en medfølgende fjernkontroll. De er grunnleggende like, med stereolyd og de samme primære lydkildene integrert. Men de har forskjellige egenskaper – se faktarubrikkene – og støtter ikke de samme tjenestene.

Hva vi har testet

I denne testen har vi vurdert og vektlagt lydkvaliteten, brukervennligheten og egenskapene. De er vurdert opp mot prisen på anlegget, som her varierer fra drøye 3000 kr til nesten 10.000 kr. Slik kan man finne et anlegg som passer inn i budsjettet.

Her har vi vurdert hvilket av anleggene som gir deg mest for pengene, og hvilket som er det beste uansett pris.

Les videre
Exit mobile version