Soundterrain RS-69G

Gjem lyden i en stein...

Diskré høyttalere som ikke skjemmer uteplassen er et stort pluss. Men når det går utover lydkvaliteten i den grad det gjør her, er det neppe verdt det.

Soundterrain RS-69G 1

Hva gjør man når det klør i fingrene etter å rigge til et lydanlegg på uteplassen, men den kjære samboeren legger ned veto mot stygge høyttalere? Skaffer høyttalere som ikke synes, selvfølgelig. Da snakker vi ikke om usynlige høyttalere, men om slike som er forkledd som noe helt annet. Blant de vanligste triksene er at man forsøker å etterlikne steiner. Det finnes en mengde varianter på markedet, og vi lar Soundterrain representere dette segmentet. For å passe inn i forskjellige miljøer og landskap, finnes steinhøyttalerne i forskjellige utførelser som minner om bergarter som er naturlig forekommende. G-en i produktnavnet forteller helt enkelt at denne modellen, 69-en, ser ut til å være laget av granitt.

I selve verket er det selvsagt en del høyttalere som er blitt bygget på med en kappe som man deretter har formet et glassfiberskall rundt. Kompletter det hele med et gitter og kunstferdig kamuflasjemaling, og vips så ser det ut som en stein. Eller, tja, nesten. På litt avstand. Monteringen er ikke så mye å prate om, utover at man selvsagt bør grave ned kabelen. Man kan til og med grave ned høyttaleren noen centimeter slik at den sitter stødigere og gir litt mer bass. Beskyttelsen mot vær og vind er utmerket, men det er verre med tyveribeskyttelsen. Det finnes en løkke i bunnen som man nok bør forsøke å forankre dem i bakken med.

Lydkvaliteten
Av samme grunn som man aldri skal kjøpe vinflasker som ser ut som fisker eller andre artige ting, er vi naturlig mistenksomme overfor konstruksjoner av denne typen. Så mye av arbeidet og en god del av pengene har jo gått bort til annet enn å gjøre selve produktet bra. Ganske riktig ble mye av musikken en skuffelse. Det er vanskelig å sette fingeren på nøyaktig hva som er feil, om det er konstruksjonen som sperrer for lyden, eller elementene, eller en kombinasjon. Men lydbildet er helt enkelt innestengt, grøtete og overhodet ikke tiltalende. Et godt eksempel er Homys gamle hit Bus stop, der en mengde rytmer, effekter og smålyd pågår samtidig, men der summen er interessant og drivende. Med Soundterrain kjennes det bare rotete og slitsomt ut. Til slutt satte vi i desperasjon på bakoverlent loungemusikk, og det fungerer faktisk. Høyttalerne passer helt enkelt best for bakgrunnsmusikk som man ikke lytter så nøye på.

Les videre
Exit mobile version