EPOS H3PRO Hybrid

Tigersprang fra EPOS

EPOS H3PRO Hybrid 2

Danske EPOS, hvor gaming-headsettene tidligere ble solgt under navnet Sennheiser, er en av de mest trofaste leverandørene til tester. Og samtidig en av outsiderne – i den forstand at EPOS i kraft av sin bakgrunn i hi-fi-verdenen pleier å lage headsets som minner mer om kablede hodetelefoner med påmontert mikrofonarm.

EPOS H3PRO Hybrid er et brudd med den tradisjonen. Den er nemlig trådløs – og i tillegg med både 2,4 GHz lagfri forbindelse og Bluetooth. Man kan imidlertid fortsatt bruke kabel. Både analog 3,5 mm minijack og USB-C. EPOS er dermed kommet på høyde med konkurrentene.

Automatisk støyreduksjon

Faktisk har de til og med passert konkurrentene, da hybrid-headsettet som et av svært få, har automatisk støyreduksjon (ANC).

I motsetning til de fleste andre deltakerne er øreklokkene og bøylene som holder dem, ikke sorte, men i en dyp, midnattsblå metallicfarge. Det ser eksklusivt ut – men de er fortsatt av plast.

EPOS har tatt et stort skritt ved både å gjøre H3PRO Hybrid trådløst og innebygge ANC. (Foto: EPOS)

Mikrofonarmen er montert på venstre øreklokke, men kan vippes opp. Den kan avmonteres helt, hvis man foretrekker å bruke en ekstern mikrofon. Et skruhjul på høyre øreklokke justerer lydstyrken.

Slektskapet til Sennheiser fornekter seg ikke. Lyden i H3PRO Hybrid er tett på å være på nivå med trådløse, støyreduserende hodetelefoner til samme pris. Med ren lyd, som gjør det mulig å høre både fiender og resten av laget ditt. ANC-en tar noe av luftigheten i diskanten, som det også er normalt på støyreduserende hodetelefoner. Men det betyr ikke noe i kampens hete. Lydgjennomslipp/ambient mode har det imidlertid ikke blitt penger til.

Enkel programvare

EPOS kontrollprogramvare heter logisk nok EPOS Gaming Suite. Den gjør akkurat det den skal. Men det er tydelig å se at EPOS har kortere erfaring med den delen enn kollegene hos Asus, Corsair og ikke minst Razer. Programmet rommer en utmerket ni-bånds equalizer med forvalg for musikk, film, FSP-spill og en nøytral innstilling. Og mulighet for å lage sine egne. Man kan også velge mellom stereo og virtuell 7.1-surroundlyd. Hvilken algoritme som ligger bak surroundlyden beskrives ikke. Men man kan krydre opplevelsen med ekstra romklang. Man kan heldigvis også la det være.

Dysfunksjonell eleganse

EPOS-headsettet oser av nedtonet eleganse i en slik grad at det er vanskelig å bruke det! De tre betjeningsknappene er i seg selv så små at de er vanskelige å treffe, og de forklarende symbolene på knappene er trykt med sort på en nesten like sort bakgrunn. Heldigvis er det lett å venne seg til at den på venstre øreklokke slår på og av, mens knappene på høyre henholdsvis er en skyveskifter til ANC-en og en programmerbar knapp til for eksempel å velge mellom lydprofiler i equalizeren.

Konklusjon

EPOS H3PRO Hybrid ligner alle andre EPOS-headsets vi har sett, men selskapet har tatt et stort skritt ved å gjøre det både trådløst og å innebygge ANC. Paret med en lyd som er akkurat så god som vi forventer av hodetelefonspesialistene hos EPOS, er det vanskelig å sette en finger på noe ved dette headsettet.

Les videre
Exit mobile version