Vi klør oss i hodet over hva som egentlig er nytt med TX20 sammenlignet med forrige års TX10. Det må være mykvaren, for Sony mener det er kjappere. Ellers er spesifikasjonene og utseendet identiske. Det er altså et meget slankt kamera som er fullspekket med finesser og funksjoner. GPS savnes, men 3D-foto, lekre effekter og panoramabilder stikker seg likevel ut. Det finnes i fem farger og duger ikke 5 meters vannmotstand, finnes det et undervannshus for bruk ned til 40 meters dyp.
Luken på fremsiden er en bra beskyttelse, men innebærer også at vann kan samles bak den. Ikke for at det spiller så stor rolle, da kameraets pekeskjerm er ubrukbar når den er bløt. Ikke mye til dykkerkamera med andre ord, men det er i det minste bra at det tåler fuktighet. Lukenes forseglinger er godkjent, og de få fysiske knappene som finnes fungerer bedre enn vi husker fra foregående modell. Menyene er pedagogiske, men det hadde vært bedre om de hadde fått plass på skjermen slik at man slipper å sveipe.
I et såpass tynt kamera har det selvfølgelig blitt gjort kompromisser med optikken. Zoomomfanget er noe mindre og man har fått klart merkbare forvrengninger, spesielt på nærbilder. Utover mot kantene taper det både i lysstyrke og skarphet. I dårlige lysforhold blir det støy og detaljene flyter ut, men man slipper i det minste fargestøy. Fargegjengivelsen er imidlertid bra, og under vann hadde det best hvitbalanse av alle. Ironisk da det samtidig er det minst brukbare under vann.
Konklusjon
Er man en uforsiktig festløve så er TX20 det perfekte kameraet å ha med seg. Det glir lett ned i lommen, tåler å mistes i gulvet og at man søler øl på det. Finessene er artige og imponerer kompisene. Derimot er det ikke like lykket som eventyrkamera. Pekeskjermen krever at man tar av seg hanskene om det er kaldt, er vanskelig å bruke når man rører på seg og fungere ikke under vann. Men ettersom bildene likevel blir middelmådige så kan man like gjerne ta bildene fra barstolen.