TZ20 er en virkelig oppgradering av forgjengeren TZ10. Her finner vi GPS-tagging av hvor bildene ble tatt, og man kan fatisk se stedsnavnet dirkete i kameraet. Pekeskjermen kan brukes for å peke på motivet kameraet skal fokusere på, og ofte, om ikke alltid, for å velge i menyer og bla i bilder. Det filmer faktisk i riktig AVCHD-format, om ikke i 1080p enda. Trenger man ikke GPS, pekeskjerm og HD-filming kan man spare bort i mot tusenlappen på å kjøpe lillebor TZ18 i stedet.
Til tross for pekeskjermen finnes det mange knapper og ratt på kameraet, noe som uunngåelig gjør at visse sitter vel nære hverandre. Men sett under ett er kameraet lett å bruke, og vil liker spesielt hurtigmenyen for de vanligste innstillingene. Foruten manuell kontroll, halvautomatiske innstillinger og intelligent auto, kan man fra innstillingsrattet velge mellom 30 sceneinnstillinger der to kan settes som hurtigvalg. Dessuten kan man lagre en peronlig innstilling samt skyte i 3D. Det gjør man ved å panorere kameraet i sidestilling mens det tar en bildeserie. To passende bilder kombineres da til et 3D-bilde som kan vises på en Panasonic 3DTV.
For å ta svakhetene først så er det en viss forvrengning av bildet i vidvinkel, men det blir fort bedre i tele. Det ble imidlertid bildestøy ved høye ISO-tall i dårlig belysning, men det gjelder de fleste kompaktakmeraer. Med automatikken og bildestabiliseringen lykkes vi oftest med å ta bra bilder under de fleste forhold. Fargene er vel balansert og skarpheten er riktig bra. Vi satte også pris på den hurtige fokuseringen.
Konklusjon
Selvfølgelig er det artig med finesser og det har TZ20 så det rekker og mer til. GPS-tagging gjør at man vet hvor bildene ble tatt, og vil man eksperimentere med 3D så klarer kameraet det også. Pekeskjermen er praktisk, men vi hadde ønsket at den kunne brukes mer for å slippe noen av knappene. Den avanserte automatikken lykkes oftest med å ta riktig bra bilder, og vi er fornøyd med bildekvaliteten under de fleste forhold.