Det som fremhever seg ved Coolpix er ikke noen oppsiktsvekkende finesser, eller artige, men ubrukbare funksjoner. Det er i stedet spesifikasjonene med den utrolige 18 x monsterzoomen i et hus som faktisk ikke er større enn konkurrentenes. Byggekvaliteten er også bra, det føles stødigere enn mange av sine plastaktive utmanere. Den fine 32 skjermen med nesten en million piksler er imponerende, det er dobbelt så høy oppløsning som standardkameraene. Blitsen er av popup-typen slik at man slipper å klikke på den.
Takket være at man slipper unødige funksjoner blir kameraet brukervennlig. Funksjonsrattet på oversiden lar en enten velge manuelle innstillinger eller halvautomatiske innstillinger. Imidlertid finnes det to typer av automatikk, effekter, seriebilder, to nattinnstillinger eller motlys. Det er også sceneinnstillinger med 15 valg og to ulike effekter. Hastigheten er godkjent både med hensyn til hvor hurtig man kan ta første bildet og forsinkelsen innen man kan ta neste. En bieffekt er at når man bruker den ekstreme zoomen, har den noen ganger problem med å finne fokus, spesielt om man bruker automatisk sceneinnstilling.
Automatikken kan dessuten noen ganger komme skjevt ut når det gjelder fargemettingen. Enten blir det for mye eller for lite av det gode. Det var faktisk en antydning til gulstikk i gråbildet, men det var ikke noe som vi merket i de øvrige testbildene. Til tross for det utrolige zoomomfanget ble vi fornøyde med bildegeometrien både i vidvinkel og tele. En del lystap i full tele, men det må man regne med. Det lykkes heller ikke så bra i dårlig lys, hvor det ble fargestøy og utviskede detaljer.
Konklusjon
Det her er ikke noe for den som vil ha en masse finesser eller innstillinger for det perfekte bildet. I stedet er det et ekte pek-og-skyt kamera for den som bare vil komme hjem fra ferien med bra bilder. Gjerne uten å reise seg fra stolen, for her er det zoom så det rekker og mer til. Kameraet er velbygd og lett å bruke, med en bra skjerm for å se de ekstreme nærbildene i høy oppløsning.