Mange blir nok overrasket over hvor vanskelig det er å holde kameraet stille, når man zoomer inn til så mye som 750mm. Det er stor forskjell på 200 og 750mm, og forskjellen er oftere mer uskarpe bilder på lange brennvidder. Årsaken er at bildevinkelen blir så smal, at det minner om å slå på en lysbryter med et kosteskaft, når man forsøker å fange motivet på 750mm.
Canons løsning er en knapp på siden av kameraet som zoomer litt ut og markerer utsnittet med en ramme på skjermen – Zoom Framing, når man bruker tele. Med litt øvelse, blir det litt lettere å få med motivet da fordi det blir enklere å sikte.
Bildekvalitet
Bildestøy er godt kontrollert på høy ISO. Kameraet klarer å dempe støy uten å redusere detaljskarpheten for mye. Ikke uventet er det synlig tap av skarphet i hjørnene på full lysåpning og vidvinkel, men det er ikke verre enn hos konkurrentene. Altså ikke så verst for et kompakt superzoomkamera. Problemene kommer først ved full tele. Da flyter detaljene sammen og bakgrunner blir ikke kledelige uskarpe, de blir grumsete. Selv på lav ISO. Dette kameraet kan du ikke forstørre bildene fra, over A4-størrelse. Mens skarpheten er brukbar, og støykontrollen akseptabel, er fargegjengivelsen mer positiv. Godt mettede farger uten for mye avvik trekker opp.
I bruk
Canon superzoom ligger godt i hånden fordi det har et bra grep foran, og man kan bruke programhjulet på baksiden som støtte for tommelen. Canon-kameraet har sammen med Sony HX60V, de mest oversiktlige skjermmenyene, og det er utvilsomt et av de mest anvendelige av kameraene i testen. Autofokusen er kjapp, det reagerer raskt og det er lett å fange blinkskuddene med Canon-kameraet. Med NFC kobler du opp kameraet til mobilen på sekunder, men hvis du ikke har en mobil med NFC, må du taste inn et kallenavn og passord. Det er noe herk.
Canon SX700HS er verdt å vurdere hvis man ønsker seg mye zoom i et kameraet som er enkelt å betjene. For selv om det har en lang liste med funksjoner de færreste kommer til å bruke, er det lett å få gode bilder med det, og med Zoom Framing er det litt enklere å fange motivet på telebrennvidder. Bildekvaliteten er dog ujevn, og du vil få de beste bildene på moderate brennvidder, og i godt lys.