Garmin Virb Elite har ikke undervannshus, men er værbestandig på egenhånd. Du kan ikke dykke med det, men det tåler å være inntil en meter under vann i kortere tid.
Innebygd GPS-funksjon gjør at kameraet fanger koordinater, hastighet, høyde over vannet og avstand fra utgangspunktet. Det kan også starte og stoppe opptak automatisk, ut ifra om du befinner deg i slalåmløypa eller heisen. Trådløst termometer og pulsmåler kan kjøpes, om du er interessert i sånt. Hvis ikke, finnes kameraet Garmin Virb, som ellers er identisk.
Kameraet fanger video med 30 og 60 bilder i sekundet, i stedet for 25 og 50 som vi bruker i Europa. Ikke noe stort problem, så å si alle HDTV-er støtter dette. Men vi skulle ønske at kameraet kunne filme i full 1080p-oppløsning med flere enn 30 bilder i sekundet.
Kun ett selvklebende feste medfølger, som ikke kan monteres til universalstativ. Slikt feste må kjøpes ved siden av. Tilgjengelig er også fester for sykkelstyre, dashbord og hodestropp.
Kameraet i bruk
En lyssvak søker på toppen gir så vidt oversikt over fotograferingen. En app til mobilen gir bedre oversikt over hva som foregår. I skrivende stund finnes denne kun til Android, men iOS er på vei.
Vi liker at opptaket startes og stoppes med en fysisk, stor skyvebryter på siden. Dette er brukervennlig!
Det høye festet gjør kameraet til testens mest topptunge. Mindre praktisk på hodet, og dets lange form gjør det uegnet til å feste til brystet med stropper. Det er også merkelig at kameraet nekter å lade når minnekortet er tatt ut.
Bildekvaliteten er testens beste. Innendørs så vel som utendørs, morgen som kveld. Bildene er meget skarpe, og en joggetur i skogen byr på skarpe og naturlige bilder, med kontrastrik gjengivelse av trærne. Meget imponerende! Hvitbalansen er noe varm, men i de fleste tilfeller faller dette positivt ut.
Vi registrerer for øvrig at lydkvaliteten er elendig, nesten fri for overtoner. Det mangler masse luft, stemmer låter mumlende. En kabel kan kjøpes for å koble til ekstern mikrofon.