Ricoh-kameraet ser ut som en slektning av Casios G-Shock-klokker, og er like tøft og godt utstyrt. Tidligere var WG-kameraene kjent som Pentax WG, men etter at Ricoh kjøpte selskapet, heter tøffingene i WG-serien Ricoh. Oppskriften er dog den samme. Et gripevennlig ytre – også med hansker på, og lyssterk optikk med makroavstand på korte 1 cm.
WG-5 GPS er toppmodellen med GPS-logging av bildene, det er vanntett til 14 meter og tåler fall fra 2,2 meter. Zoomen på 25-100mm rekker over det man vanligvis fotograferer, og lysstyrken på blender 2 gjør at kameraet fanger mer lys. Den har også små LED-lamper som lyser opp motivet på kort avstand.
Den bakbelyste skjermen på fronten, viser blant annet hvor dypt kameraet befinner seg når man dykker.
Bildekvalitet
Opp til et visst punkt, er bildekvaliteten riktig god. Fargegjengivelsen er jevnt bra og det er lite bildestøy i godt lys. Når kameraet må skru opp følsomheten i lite lys, øker bildestøyen og bildene blir veldig grumsete.
Bildene blir skarpe nok i massevis, så lenge man holder kameraet stille. Den innebyggede bildestabilisatoren sørger for det. Men vær oppmerksom på at kameraet mer enn halverer oppløsningen – til 5 Mp, når man tar seriebilder på høyeste hastighet.
Passer best for
Knappene er relativt store, og bevisst trege slik at man ikke uforvarende skal komme borti en innstilling. For eksempel under vann. Det er sammen med Olympus TG-4, det største kameraet i testen, men der er ikke noe sted på baksiden å hvile tommelen, som blir liggende på zoomknappen.
Ricoh-kameraet passer derfor best for de som trenger et skikkelig tøft kamera med god bildekvalitet, som tåler all slags vær og føreforhold.