Anker Soundcore Sport X20

Bra blir enda bedre

Anker Soundcore Sport X20 leveres med en rimelig prislapp og en design som virkelig er tilpasset sport og trening. Holder det hele veien?

Anker Soundcore Sport X20 10

Anker Soundcore Sport X20 leveres i et pent og stilrent futteral sammen med hele fem øreputer, en ladekabel og en liten quick start-guide.

(Foto: Åsa Warme Hallén)

Dette er en hodetelefon som er utstyrt med en ørekrok for å være sikker på at proppen sitter stabilt på plass i løpet av treningen. Da jeg testet forgjengeren, husker jeg at øreproppene lå ‘sammenviklet’ i etuiet, og at jeg hadde litt problemer med å få ørekroken til å sitte riktig. Nå har man valgt å gjøre det lettere for brukerne (eller i alle fall for meg) ved å gjøre etuiet litt større, og dermed gi øreproppene litt mer plass. Perfekt!

Sjenerøsiteten flyter, og ved siden av den øreputen som sitter på hodetelefon ved levering, får jeg med ytterligere fire par puter. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Passformen og å trene med Anker Soundcore Sport X20

De som har lest mine tidligere tester vet sikkert på dette tidspunktet at ørene mine ikke jubler av begeistring over in-ear-propper. Men jeg må erkjenne at øreputene er tilstrekkelig myke, og ikke for tynne til å fungere en times tid, i alle fall. Ørekroken legger seg fint og smidig rundt ørene mine, og jeg merker i det hele tatt ikke at jeg har dem på.

For å få til den beste passformen har Anker gjort ørekroken justerbar i lengden. Det er bare å dra litt forsiktig så blir den lengre. Finfint for deg med litt større ører. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Proppen sitter stabilt og stille, uansett hvilken treningsform jeg holder på med og hvor mye svetten renner. Og når det gjelder svette treningsøkter, er det ingen problemer for Anker Soundcore Sport X20, da den har IP68-klassifisering, noe som betyr at den ikke bare tåler vannsprut, men også kan ta en tur i vannet. Trygt og sikkert å skylle av dem under kranen, med andre ord.

Man har beholdt funksjonen med en fysisk knapp på proppen. Personlig foretrekker jeg oftest det fremfor touch, da touch kan være litt ustabilt. Utfordringen er vinterstid ved utendørstrening da hansker gjør det litt vanskelig å finne knappen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Vel verdt å nevne er også at denne proppen ikke har noen tendens til å ‘suge seg fast’ i øret og skape vakuum som resulterer i at hvert skritt forplantes til hodet. Noe som i alle fall jeg kan oppleve som litt forstyrrende.

Lyden og appen 

Jeg husker at jeg var imponert over lyden på Anker Soundcore Sport X10, og etterfølgeren gjør meg ikke det minste skuffet. Jeg setter i gang uten å gjøre en eneste innstilling eller forandring, og det låter faktisk meget bra!

Men for å få ut det beste trenger man selvfølgelig en app. I dette tilfellet Soundcore. Appen er lett å bruke, og her finner man utrolig mange innstillinger for å gjøre øreproppen så tilpasset meg som mulig, blant annet personifisere knappene på høyre og venstre ørepropp.

I appen kan jeg gjøre min egen personifiserte equalizer-innstilling, men er jeg ikke så sugen på det, kan jeg alltid velge noen av de cirka 20 forhåndsinnstilte. Jeg kan ikke påstå at jeg hører noen distinkt forskjell mellom noen av dem, men det gir meg noe å sysselsette meg med om jeg har det kjedelig. (Skjermdump fra app)

Det finnes et hav av ulike lydinnstillinger, alt fra Acoustic og R&B til Podcast og Electronic og en hel mengde derimellom. Jeg kan utføre en egen ‘hørselstest’ for å la appen ta frem en innstilling personifisert akkurat til meg. Eller jeg kan lage en egen profil ved å justere manuelt.

Les også Når hundredelene betyr noe Et par sporty solbriller som skal vise tempo og annen matnyttig informasjon inne i selve glasset når jeg er ute og springer eller sykler. Fungerer det virkelig?

Lyden er luftig, klar og tydelig, og bassen er helt akseptabel, selv om jeg personlig velger bort modusen Bass Booster da lyden blir innestengt og mangler luftighet. Min anbefaling er at du bruker litt tid og prøver deg frem – forutsetningen for at du skal finne en riktig bra beat som hjelper deg på treningsrunden, er stor!

Å snakke i telefonen med akkurat denne proppen kan være litt svingende. Innendørs opplevde jeg ingen problemer, men utendørs ble det litt irritasjon og forvirring.

Jeg har ikke så veldig mye å si om støyreduseringen på Anker Soundcore Sport X20. Den er hverken bra eller dårlig, men ganske enkelt middelmådig. Ved trafikkert vei klarer den å stenge uten en hel del av støyen, men ikke alt. Det finnes tre ulike ANC-moduser, men av en eller annen grunn kan man bare skifte mellom to av disse fra øreproppen. Vil jeg ha modusen normal, må jeg gå inn og endre i appen. Høyst uklart hvorfor.

Les videre
Exit mobile version