Amazfit Band 7

Fullspekket

Skal bli spennende å se om testens billigste deltaker kan gi de øvrige deltakerne match, eller om det bare er batteritiden som er overlegen.

Amazfit Band 7 12

Da jeg pakket opp Amazfit Band 7, reflekterte jeg over at skjermen er litt større (bredere) enn testkompisene. Minner nesten om en klokke, men likevel ikke helt.

Amazfit Band 7 er anelsen større enn de øvrige testdeltakerne, men likevel veldig smidig å ha på. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det neste som slo meg, er at armbåndet er det samme som på Xiaomi Band 7. Og armbåndet er ikke det eneste som sladrer om at disse har et slektskap på en eller annen måte. Opplegget og håndteringen på selve aktivitetsarmbåndet er veldig likt.

Til venstre ser du skjermdump fra Zepp-appen som Amazfit bruker, og til høyre Zepp Life som tilhører Xiaomi. (Skjermdump fra respektive apper)

Det tar en stund før jeg får aha-opplevelsen og forstår hvordan alt er lagt opp, og selv om ikke alt er helt soleklart fra starten av, er det jo en vanesak. Som det meste annet.

Appen heter Zepp

Leter du etter Amazfit i Google Play-butikken eller i App Store, dukker Zepp opp, og det er helt riktig. I den lille medfølgende instruksjonsboken finnes også QR-kode om du velger å gå den veien. Kan være litt forvirrende når produkt og app ikke heter det samme, men jeg synes likevel de har løst det på en fin måte. Leser du nøye på pakken står det Amazfit a Zepp Brand, så helt ulogisk er det likevel ikke.

Hva som skal vises på skjermen når du vekker armbåndet, er et spørsmål om smak og behag, og det finnes fem ulike gratis oppsett å velge mellom. Føler du for å spandere et par kroner på flere urskiver, finnes det nærmere 50 til i appen.

Amazfit Band 7 i hverdagen

Armbåndet er mykt, smidig og følsomt, og jeg merker knapt at jeg har det på meg. Jeg føler meg litt todelt når det gjelder skjermen. På den ene siden er det bra at den er stor, ettersom det gjør den tydeligere for meg som er 50+, men på den andre siden er den litt vel stor for å lande i armbåndskategorien.

Her er skjermen innstilt på samme lysstyrke, rett under 50 %, tror jeg. På det venstre bildet, som er innendørs, trengs det absolutt ikke mer. Men på den høyre, som er utendørs, er det ikke mye å rope hurra for. Utfordringen er jo å huske på å endre lysstyrken når du skal ut og trene. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Men når det er sagt, er skjermen klar og tydelig med virkelig flotte farger. Lysstyrken på skjermen kan stilles trinnløst, men dessverre endrer den seg ikke i forhold til hvor lyst eller mørkt det er i omgivelsene. Den mest irriterende konsekvensen er det å ha et armbånd som lyser opp hele soverommet om natten når skjermen ”starter opp”. Dessuten merker jeg at skjermen har fått noen riper allerede etter bare et par dagers bruk. Det til tross for at jeg ikke har gjort, eller utsatt den for, noe spesielt utover det vanlige.

Det finnes 120 sportsmoduser, blant annet 16 ulike dansemoduser, 25 ulike ballsporter og under kategorien annet finner du hoppetau, bueskyting og ridning. Automatisk gjenkjenning av gange, løping, roing og elliptisk trening, typer av crosstrainer finnes også som innstillingalternativ.

Når jeg sover, holder armbåndet kontroll på søvnkvaliteten, og når jeg våkner kan jeg se resultatet direkte på skjermen eller gå inn i appen for å se mer informasjon og dypere analyser. Min oppfatning er at Amazfit Band 7 stemmer bra overens med hvordan jeg selv opplever søvnen.

Armbåndet kan også gi meg opplysning om puls, oksygeninnhold i blodet og stress.

Kanskje innser du at du er den konkurranseinnstilte typen og trenger noen å konkurrere med. Og hvem er egentlig bedre å konkurrere mot enn deg selv? Her kan du bruke Virtual Pacer og konkurrere mot dine egne tidligere prestasjoner.

Les også Over all forventning Er lav pris det samme som dårlig kvalitet og budsjettutførelse, eller er det faktisk mulig å få et bra produkt til en rimelig pris?

Om du ønsker, kan du bruke armbåndet som fjernkontroll og starte/stoppe, høyne/senke volum samt hoppe frem eller tilbake et spor når du spiller musikk eller lytter til lydbok.

Personlig hopper jeg ikke opp og ned av opphisselse over funksjonen always on display, men er det viktig for deg, kan jeg informere om at du også kan få dette med Amazfit Band 7.

 Måle og analysere

Som med de fleste (alle?) smartklokker og armbånd som du kobler sammen med en app, kan du samle statistikk for å måle, følge og analysere ditten og datten, avhengig av hva som føles viktig for akkurat deg.

Den ønskede PAI-verdien i løpet av en sjudagersperiode er omkring 100. Algoritmen tar hensyn til en rekke ulike personlige parametere, og her framgår det tydelig at det kreves mer enn spaserturen og litt tid på helsestudio for å komme opp på godkjent nivå. På tide å svette litt for å oppnå ukens mål, helt enkelt! (Skjermdump fra app)

Utover dette har du også bokstavkombinasjonen PAI (Personal Activity Intelligence) som holder kontroll på at du føler deg bra og er sunn. PAI regnes i syv-dagers sykluser, og det optimale er et tall på cirka 100. Her tas det hensyn til en rekke ulike personlige helse- og treningsdataer som så kokes sammen til denne unike verdien.

Til tross for at jeg ventet tålmodig i flere minutter, og ved gjentatte tilfeller, ville det seg ikke helt å finne GPS-signalene. Det tok nærmere halve runden før den fant det og begynte å logge runden. Gir et minus i margen. (Skjermdump fra app)

Dessverre hadde mitt testeksemplar litt vanskelig for å finne GPS-signalene ved utendørs trening. Tanken er at armbåndet skal benytte seg av mobilens GPS og spille inn runden, forutsatt at du har mobilen med deg, selvfølgelig. Men i akkurat dette tilfellet lyktes det ikke helt.

I dag er det ganske vanlig at det finnes muligheter for å logge sin egen eller partnerens menstruasjonssyklus, og Amazfit er intet unntak.

Fantastisk batteritid

Amazfit oppgir batteritiden til imponerende 18 dager. Jeg skal være helt ærlig og si at jeg ikke brukte armbåndet 24/7 i 18 hele dager, men min opplevelse er at det trolig stemmer overens med virkeligheten. Naturligvis påvirkes batteritiden av diverse ulike innstillinger (for eksempel Always on Display), men det er absolutt ikke noe unikt for akkurat dette aktivitetsarmbåndet, og dermed ikke noe å henge seg nevneverdig opp i.

Bra å ha, og ting du ikke visste at du trengte

Funksjonen Finn min enhet er en funksjon som jeg personlig setter pris på. Et knappetrykk på armbåndet og mobilen gir fra seg en skarp plinging som ikke slutter før du slår av funksjonen på armbåndet igjen. Akkurat som hos kusinen Xiaomi Smart Band 7 finner du funksjonen lommelykt, og om du av en eller annen grunn vil fjernstyre kameraet på mobilen fra armbåndet, finnes også den funksjonen.

Konklusjon

Amazfit Band 7 er testens billigste aktivitetsarmbånd, og med tanke på hvor bra det står seg i konkurransen, har jeg vanskelig for å fraråde kjøp. Hele 18 dagers batteritid kan kanskje kompensere for at dine ruter utendørs ikke alltid kan ses på kartet etterpå, og at skjermen kan være en anelse skrøpelig. Føler du at det er på tide å ta tak i livet og helsen uten å gjøre det for vanskelig eller dyrt,  er dette trolig det perfekte alternativet for deg.

Les videre
Exit mobile version