Ecovacs GOAT G1-800

Hagens pene greenkeeper

Dette er den minste og rimeligste varianten av Ecovacs’ populære Goat-roboter

Ecovacs GOAT G1-800 4

Ecovacs Goat G1-robotene har alle den samme, karakteristiske designen som går igjen på ladestasjonen. (Foto: Pernille Redder)

Der er ikke noe mer frustrerende enn å pakke ut et produkt og oppdage at det mangler noe, en dings, batterier, hva som helst. Vi får akkurat den følelsen mens vi er i gang med å installere Ecovacs Goat G1-800, for ifølge manualen skal det i testhagen benyttes tre av de hvite og sølvfargede beacons, som Ecovacs kabelfrie teknologi er basert på. Og som standard følger det bare med to i kassen som roboten leveres i.

Et par banneord senere bestemmer vi oss for å prøve på beste måte med de to stengene, og vi plasserer dem i to ytterpunkter av den utformede hagen.

Og så skulle spenningen utløses: Var det nok til at Goat kunne skape et brukbart kart over hagen?

Svaret er et klart ja! Grensesettingen fungerer upåklagelig, og vi puster lettet ut og får pulsen ned. Nå skal det lekes!

Nei, det er ikke et romskip, men et stykke futuristisk utseende robotgressklipper. (Foto: Pernille Redder)

Enkel installasjon

Det er enkelt å installere Goat G1-800 og få kartlagt hagen. Det går også helt problemfritt å installere små ‘øyer’ hvor den ikke skal kjøre. Etter selve installasjonen begynner Goat å kjøre rundt på egen hånd for å utforske terrenget. Og det er her vi igjen blir bekymret.

For den fintfølende sensoren med avansert teknologi merker ikke tennisballer og hundeleketøy som ligger spredt rundt omkring på plenen. Den ene tennisballen blir kjørt over tre ganger på denne rekognoseringsturen. Heldigvis har ikke Goat begynt å slå gresset ennå.

Det gjør den først etter noen minutter, når vi ber den om det. Vi holder spent øye med den når den nærmer seg tennisballen igjen. Vil den kutte den opp eller kjøre utenom?

Med kameraet kan man som hageeier bruke Ecovacs Goat G1-800 som overvåkning, men det er ikke innebygd GPS-tracking. (Foto: Pernille Redder)

Følsom sensor

Ingen grunn til panikk. Tennisballen overlever, for godt og vel en meter før svinger Goat utenom. Det viser seg at det stikker opp en hestehov i gressplenen, som den åpenbart anser for å være en hindring.

Hageeieren må rundt og manuelt plukke opp alle hestehovene før Goat G1-800 kan kjøre fritt omkring. Og her viser det seg at den registrerer tennisballen og kjører utenom. Men det ville vært hyggelig hvis den ikke var så nervøs for å komme i nærkontakt med plenens gule blomster.

Klippingen

Etter at testperioden er over, står det klart at Ecovacs Goat G1-800 klipper en nydelig gressplen. Det er ingen synlige striper og et fullstendig ensartet gressteppe. Og når den har klippet daglig, er det ikke lenger problemer at den anser hestehov for å være hindringer som må unngås.

Det er også en merkbar og positiv forskjell når det gjelder mengden av mose – mye tyder på at plenen med tiden kan bli helt fri for mose, noe som gleder hageeieren.

Goat G1 vil gjerne legges merke til og beundres. (Foto: Pernille Redder)

Konklusjon

Ecovacs’ teknologi krever at man plasserer et antall hvite og sølvfargede stenger rundt om i hagen, som Goat G1-800 skal navigere etter. Vi har ennå ikke møtt en hageeier som synes de pynter. Det kan derfor ikke bli toppkarakter. Det trekker også ned at man som hageeier er nødt til å gå omkring i hagen etter hestehov og annet ugress som Goat med sin fintfølende sensor har gått utenom.

Les videre
Exit mobile version