Når det gjelder skjermoppløsning til gaming, er normen fortsatt den gamle Full HD (1920 x 1080)-standarden. For til gaming kommer hastighet før alt annet. Men det ser ikke pent ut, og har man et noenlunde kjapt grafikkort – som Nvidia GeForce RTX 2070 eller høyere, kan det lønne seg å ofre litt ekstra på et skarpere bilde.
MSi MAG272CQR er en 27-tommers skjerm i WQHD-oppløsning (2560 x 1440 punkter). Oppløsningen har ikke gått på bekostning av hastigheten. Skjermen har en oppdateringsfrekvens på 165 Hz. Responstiden er 1 millisekund.
Skjermen er buet, noe som gir en større følelse av å være inne i selve handlingen. Gaming-skjermer er den siste bastionen for de buede panelene som i praksis er utdødd i TV-verdenen. For i gaming betyr den korte avstanden at argumentet om at det skal være like langt fra øye til alle deler av skjermen, faktisk holder. Panelet er ikke fra MSis egen produksjon, men er hentet hos Samsung, som vi tidligere har testet buede PC-skjermer fra.
MSi MAG272CQR kan justeres loddrett, og skjermen kan vippes frem og tilbake. Den kan ikke justeres horisontalt, men det er ikke et problem når skjermen først er plassert på bordet.
Det er to HDMI-innganger og to DisplayPort-innganger; den ene av dem en USB-C-port.
Betjeningen må man lete litt etter, og man famler først forgjeves langs undersiden av skjermen, hvor man kun finner på/av-knappen. Kontrollen viser seg å være gjemt i en liten rød knapp på baksiden som fungerer som joystick. Deretter virker alt helt logisk, og man finner raskt frem i de omfattende menyene.
Nattsyn og nattinnstilling
Av hensyn til de som er bekymret for nattesøvnen, er det en “Eye Saver-innstilling” som reduserer innholdet av blått lys i bildet. En prisverdig tanke, men da bildet dermed blir gulaktig av mangelen på blått lys i panelet, tjener menypunktet mest til å berolige familiemedlemmene – men vil ikke bli brukt. Det er til gjengjeld innebygget begrensning av usynlig blått lys i panelet, noe som gir mer mening. Det er også en “Night Vision-innstilling” som lysner de skyggefulle områdene slik at det blir lettere å oppdage fiender som gjemmer seg i skytespill.
MAG272CQR støtter AMDs FreeSync til forebygging av screen tearing – altså når de enkelte skjermlinjene kommer ut av synkronisering – ved høye hastigheter. Det er godt nytt for eiere av raske Radeon-grafikkort, men til ingen hjelp for flertallet av gaming-maskiner som bruker grafikkort fra Nvidia. Nvidias G-Sync støttes nemlig ikke. I praksis opplevde jeg imidlertid ingen problemer med screen tearing under testen, selv om jeg bruke PC-er med Nvidia-kort.
Mystisk lys
MSi kaller RGB-belysningen “Mystic Light”. Det er ikke så mystisk, men består av en rekke fargeforløp og animasjoner som kan kjøres på lysstripen på baksiden av skjermen. Belysningen kan også styres med MSis gaming-app. Til å være et RGB-lysshow er dette i det diskré sjiktet, men så distraherer det blinkende lyset i det minste ikke andre enn motstanderne dine.
Det å spille på MSi-skjermen i stedet for en alminnelig flat skjerm i Full HD er en luksusopplevelse. Selv om panelet bare buer noen få centimeter i dybden, gir det likevel en følelse av å være innhyllet, og det øker følelsen av å være en del av spillet. Den ekstra oppløsningen betyr også at grafikken står knivskarpt – hvis spillet støtter WQHD-oppløsning. For får man et spill på skjermen som vises i Full HD, oppdager man plutselig hvor mye mer kornet det var. 1920 x 1080-oppløsning kan fungere på en 15″ eller 17″ skjerm på en laptop, men på 27 tommer blir pikseleringen tydelig.
Til gjengjeld er forskjellen på om oppdateringshastigheten er 144 Hz eller 165 Hz mest for kjennere. Begge er tilstrekkelig, men det er en teknisk utfordring å få det høyoppløste panelet til å klare den høye hastigheten.
Konklusjon
MSi MAG272CQR er en skjerm for dem som gjerne vil gi litt ekstra for den visuelle opplevelsen. WQHD-oppløsningen gir et litt skarpere og lekrere bilde enn Full HD, og det er behagelig når man bokstavelig talt sitter innhyllet av den store 27-tommer-skjermen.
Jeg hadde gjerne byttet det mystiske RGB-lyset på baksiden av skjermen med support for G-Sync, men skjermen var på den andre siden fullt ut i stand til å følge med på strabasene. Det koster litt ekstra – men sikkert mindre enn grafikkortet i PC-en din. Og den vil sannsynligvis tjene deg i lengre tid.
2 hendelser på “MSi MAG272CQR”
Legg igjen en kommentar
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser
Til den prisen får, i alle fall fikk man en acer x34p.
Er ikke den bedre enn denne benqen?
G-Sync fungerer med mange FreeSync skjermer, og i TechRadar sin test av skjermen skriver de at det går fint å aktivere G-Sync med skjermen.