Lenovos Yoga-serie eksisterer i flere kvaliteter og prisklasser. 520-serien er verken den slankeste eller den raskeste, men byr imidlertid på mye maskin for pengene, noe som likevel ikke er så dumt.
Plastic-fantastic
De ytre rammene er verken spesielt lekre eller luksuriøse. Maskinen er støpt i plast og aluminium, men er både for tykk og veier for mye til å falle inn under betegnelsen Ultrabook. Det krever et par sterke skuldre å slepe rundt på denne tassen på daglig basis. Heldigvis blir man positivt overrasket når man åpner maskinen. Her finner man først og fremst et spesielt anvendelig tastatur, med god vandring og mellomrom mellom tastene. Fingeravtrykkleser er på plass, noe som vanligvis er forbeholdt dyrere maskiner. Ikke dårlig! At Lenovo samtidig har plassert alle tenkelige porter og innganger på maskinen, gjør den samtidig mer allsidig enn de slankere alternativene.
Nettbrett-modus
Skjermen er på 14”, og dessverre er rammen rundt ganske bred, noe som virker ganske komisk når man på et klistremerke i hjørnet ser betegnelsen ”Narrow border screen”. Oppløsningen er på skuffende 1920 x 1080 piksler, og vi fant fort ut at panelet ikke er spesielt lyssterkt. Betraktningsvinklene er ikke for gode, og i kraftig sollys er det ganske mye gjenskinn. Et lite ess i ermet er til gjengjeld muligheten for å rotere skjermen 360 grader, slik at maskinen også kan brukes i nettbrett-modus. For ja, skjermen er berøringsfølsom.
Halv pris, nesten samme ytelse
En annen positiv overraskelse finner man under panseret. Her er en Intel Core i5-prosessor, masser av RAM og rikelig med lagringsplass til både notater, film og musikk. Som våre Benchmark-tester fint avslører, kan en maskin som koster det halve av de dyreste i testen godt følge med når det kommer til rå regnekraft. Dette illustrerer derfor på fornemt vis at den største delen av prisen går til innpakking og formfaktor. De ytre rammene hjelper samtidig til å holde maskinen stille og kjølig under press.
Konklusjon
Lenovo Yoga 520-141KB vinner ingen skjønnhetskonkurranse og krever et par sterke skuldre hvis den skal slepes med rundt hver dag. Vi kommer imidlertid ikke utenom at maskinen koster omtrent det halve av de dyreste modellene, men likevel leverer samme ytelse når vi ser på den rå regnekraften. Hvis prisen er viktig, kan Lenovo derfor fortsatt anbefales. Det gode tastaturet er dessuten å foretrekke fremfor de helt flate utgavene hos de tynneste konkurrentene.