MSi GT76 Titan DT 9SG

Lynrask

MSi Titan setter hastighetsrekord når det gjelder rå prosessorkraft. Og grafikken er også i superklasse.

MSi GT76 Titan DT 9SG 14

Titan er MSis toppserie. Og navnet er velvalgt, da alle de maskinene vi hittil har stiftet bekjentskap med, har vært i den supertunge vektklassen rent fysisk. Faktisk er MSi GT76 Titan med «bare» 4kg forholdsvis lett og elegant – etter titanisk målestokk.

Som vi har sett på andre tungvekts-gamere, er skjermen flyttet fremover på kabinettet. Det gir plass til kjølesystemet, og får samtidig maskinen til å virke mindre når skjermen er slått opp. Toppen av kabinettet er i titangrå aluminium, mens undersiden er av plast.

Det interessante finner man imidlertid inne i kabinettet. 64 gigabyte RAM burde gi rikelig med luft til både Windows og de tyngste programmene i flere år fremover. Grafikkortet er GeForce RTX 2080 med 8 GB RAM. Det er den innlysende løsningen i dag, siden det er det kraftigste på markedet. Det er både 1 TB SSD til rask oppstart og 1 TB fysisk disk til store programmer.

Skjermen er på 17,3″, og i motsetning til hva vi er vant til på gamingmaskiner, er oppløsingen 4K. Det koster i ytelse – men ytelse er ikke noe problem her, er prisen for den høye oppløsningen at man har vært tvunget til å velge et langsommere skjermpanel. 60 Hz er fint til det meste, men til lynraske 3D-spill er 144 Hz et minimumskrav.

Tastatur og lyd i MSis maskiner leveres av henholdsvis SteelSeries og Dynaudio, som begge er danske, og samtidig blant de beste.

Som vi har sett på andre tungvekts-gamere, er skjermen flyttet fremover på kabinettet. Det gir plass til kjølesystemet, og får samtidig maskinen til å virke mindre. Foto: MSi

Dobbel strøm

MSi Titan GT76 vinner prisen som den største strømslukeren til dags dato – løst på den minst elegante måten. En spesialkabel, så tykk at den ligner noe som kunne ladet en Tesla, ender ikke i en, men to solide ladere på 230 W hver. Ja, kjempen kan sluke nesten en halv kilowatt! Og selv om man bare skal surfe litt, kan man ikke nøye seg med å bare ta med den ene laderen. Kablene til strømforsyningen er støpt sammen og ender i en felles kontakt. Dette må ha vært laget på designernes fridag!

Maskinen kan sluke nesten en halv kilowatt, så solid kjøling er nødvendig. Foto: MSi

Benchmark

Det er ikke lenge siden firekjerners-grensen for prosessorer i gamingmaskiner ble brutt. Men denne testen er den første hvor vi har hatt maskiner med åtte kjerner og 16 tråder på testbenken. MSi-en sprenger derfor alle prosessor-rekorder med GeekBench-score på 32 509 i multi-core. Single-core-resultatet på 5833 er mer normalt, men viser likevel den høye klokkefrekvensen.

3D-grafikktestene viser også at vi har med en maskin i toppklasse å gjøre. 10 136 i SDMark Time Spy og 20 360 i Fire Strike er ikke bare bedre, men markant bedre enn noen PC vi tidligere har testet. Den eneste grunnen til at champagne-korkene ikke sprettes, er at Acer Predator Triton 900 faktisk er litt raskere.

Batteritesten alene viser at man ikke kan game på batterier. Det tok under en halv time å tømme batteriet. Og det var i tillegg «bare» med simulering av kontorprogrammer. Hadde det vært 3D-spill på skjermen, ville det gått enda raskere!

Det er lys hele veien rundt på den ellers relativt avdempede maskinen. Foto: MSi

Konklusjon

Det er ikke noe lett eller subtilt over MSi GT76 Titan DT 9SG. Hvis Asus Zephyrus er en Lamborghini, er MSI-en en Hummer! Stor, tung og klossete – og med motorkraft nok til å kjøre over alle hindringer. Det er kun én grunn til å kjøpe den, og det er spill. Med en 3D-ytelse som slår så godt som alt annet, og en prosessor som er dobbelt så rask som fjorårets modeller, er vi i superluksusklassen. I lys av dette er prisen faktisk forholdsvis rimelig.

Les videre
Exit mobile version