Sennheiser pleier å klare seg bra i testene, og deres PXC 550 fikk en utmerket karakter i vår test. Spørsmålet er hva man går glipp av med de halvparten så dyre HD4.50 BTNC? De ser selvfølgelig ikke like eksklusive ut, og materialvalgene er ikke like påkostede. Men plasten føles ikke billig, og konstruksjonen føles pålitelig. Dessverre kan man ikke folde hodetelefonene flate, men bare bøye dem sammen. Derfor må man regne med at de tar opp litt mer plass i bagasjen, enn for eksempel Audio-Technica.
Man kan putte dem ned i den ganske enkle stoffvesken som beskytter mot støv, men ikke mot ublid behandling. Man får med ladeledning og hodetelefonledning, men ingen adaptere. Klokkene har en generøs polstring, og er bekledd med kunstskinn som føles godt mot ørene. Derimot trykker bøylen klokkene ganske hardt mot hodet. I kombinasjon med at bøylen ikke har noen direkte polstring, kan det derfor bli litt ubehagelig å ha dem på seg på lengre reiser.
Sennheiser angir ingen batteritid for støyredusering med ledning, så tallene i faktaboksen er ikke direkte sammenlignbare med alle konkurrentene. De lades på to timer og kan så spille trådløst i 25 timer, eller 19 timer om man også bruker støyredusering. Det er enkelt å parkoble dem med mobilen takket være NFC, og en stemmeguide gjør at man vet hva som skjer. Men knappene på klokken er små og dårlig merket, så det gjelder å memorere deres funksjoner.
Lydkvaliteten er blant de bedre i testen. Selv Sennheiser har falt for gruppetrykket og forsterket bassen, men ikke på noen overdreven måte. Det er gjort med finesse. Slår man på støyreduseringen, forsterkes bassen ytterligere, og diskanten blir merkbart hvassere. Derimot gjør den en forholdsvis bra jobb med å filtrere bort lavfrekvent uvesen, og dempe det øvrige så godt det går. Sammen med JBL og Denon er det blant de bedre i testen.
Konklusjon
Sennheiser lager veldig gode støyreduserende hodetelefoner, men da koster de også det dobbelte av HD4.50 BTNC. I denne slankede modellen har man tross alt lykkes å beholde en fin kvalitetsfølelse, pluss at både lydkvaliteten og støyreduseringen tilhører de bedre i testen. Teknisk sett har de altså beholdt alt som er viktig. Prisen man må betale, er at de er litt mer plasskrevende, at bruken ikke er like enkel, og at de ikke er like behagelige i lengden. Målfoto mot Denon.