Steambox – elektrisk matboks med damp

Steambox er en oppladbar elektrisk matboks som bruker damp til å varme opp matpakken.

Steambox - elektrisk matboks med damp 5

Det nederlandske selskapet Steambox presenterte sitt første produkt – Steambox – på CES-messen i Las Vegas i januar i år, og etter tre års utvikling er den nå tilgjengelig i Nord-Amerika og Europa.

Steambox sies å være verdens første elektriske matboks som bruker damp, og fungerer som en bærbar dampovn som kan varme opp opptil tre måltider på én lading.

Du legger ganske enkelt maten i Steamboxens beholder, som tåler oppvaskmaskin, plasserer den i Steamboxen og fyller på den lille vannbeholderen. Når du blir sulten, fyller du på vann i varmeelementet og stiller inn timeren. Avhengig av type mat og starttemperatur tar det 15-20 minutter å varme opp maten ved hjelp av damp. Det følger også med en app som lar deg styre enheten og få tilgang til oppskrifter.

Sammenlignet med konvensjonell oppvarming eller mikrobølgeovnsvarming gir damping bedre smak, samtidig som flere næringsstoffer bevares under oppvarmingsprosessen, opplyser selskapet.

– Vi har sett økt frihet og fleksibilitet i så mange bransjer. Nå er det på tide at Steambox gjør det samme for matindustrien”, sier Amit Jaura, administrerende direktør i Steambox.

Steambox er utviklet for å varme opp ferdig tilberedt mat, men den kan også brukes til å tilberede visse typer mat (for eksempel grønnsaker). Selskapet anbefaler derimot ikke å tilberede rått kjøtt, kylling eller fisk med Steambox.

Du kan også varme opp frossen mat med Steambox, men det vil ta litt lenger tid enn 15-20 minutter.

Steamboxen har en effekt på 120 W, og en lading gir ca. 45 minutters damping (tilsvarende to til tre måltider). Produktets mål er 27 x 16,5 x 9 cm (matbeholderen rommer 0,75 liter) og vekten er 1,99 kg.

Pris og tilgjengelighet

Steambox kan kjøpes nå på selskapets nettside www.steam-box.com for 249 euro, og selskapet planlegger bredere distribusjon i løpet av tredje kvartal i år.

Les videre
Exit mobile version