Også på standen til Bosch var energisparing og miljøet et gjennomgående tema. Overalt var det skjermer som viste hvordan apparater måler strømforbruket, og hvordan man programmerer og overvåker hvitevarene.
Det som var gledelig å se, var at Bosch har innsett at det ikke er nok å ha tilkoblede enheter for å kunne kalle det et smart hjem. Hvis ikke apparatene evner å snakke med hverandre, blir det bare en haug med isolerte smarte enheter. Kokeplaten kan for eksempel fortelle viften at matlagingen er i gang. Eller, som i eksemplet ovenfor, kan vaskemaskinen fortelle tørketrommelen hva som skal vaskes, slik at den kan velge et passende tørkeprogram.
En enda mer innovativ funksjon er at man ved hjelp av mobilkamera kan skanne etiketten på vaskemiddelet. Dermed kan maskinen vite den nøyaktige sammensetningen av vaskemiddelet og bestemme hvor mye som skal tilsettes i vaskevannet ved hjelp av det automatiske doseringssystemet. De fleste bruker som regel alt for mye vaskemiddel, noe som skaper unødvenig forurensning og krever ekstra skylling for å fjerne det fra klærne.
Også oppvaskmaskiner er smarte, og i tillegg til at de kan fjernstyres og overvåke energiforbruket, kan de også holde oversikt over hvor mange oppvasktabletter som er brukt og sende et varsel når det er på tide å kjøpe nye.
Bosch-ovnen er utstyrt med et kamera. Og det er ikke for at du skal kunne sitte i sofaen og følge med på bollene. I stedet er kameraet utstyrt med AI, slik at det kan gjenkjenne hva slags mat du har satt inn, og dermed automatisk justere varmen og tiden.
Det er heller ikke lenger nødvendig å koble en ledning til ovnen for å følge med på den innvendige temperaturen i det som tilberedes. Bosch tilbyr nå et helt trådløst termometer.