Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Første kikk på iPhone 6s og Plus

Lurer du på å kjøpe på fredag? Dette er dommen så langt, etter et par timer.

Fredag slippes iPhone 6s og iPhone 6s Plus i skandinaviske butikker. Vi har lagt hendene på dem litt i forveien og har hatt noen timer på oss til å ta en titt på dem.

iPhone 6s L&B

På utsiden ser de som forventet ut nøyaktig som de forrige modellene. Om man da ikke regner med fargen roségull (rose gold). Det er tross alt en S-oppgradering hvor designen er den samme men innmaten er oppgradert. Så hva er nytt?

Antutu iPhone 6s

A9-prosessoren og mer minne. Betyr det at den er raskere? Ja, som bare pokker! Geekbench målte ca 2500 (single core) og 4400 (multicore) hvilket kan sammenlignes med 1612/2900 for iPhone 6 og 1450/4700 for Samsung Galaxy S6. Overlegent raskest på enkjernes appar altså, hvilket gjelder de fleste. Selv Basemark OS II ga tall (2260) som blåste sokkene av konkurrentene. Og det går raskere å hoppe mellom apper når de ikke trenger å laste inn innholdet på nytt.

Annonse

3D Touch. Akkurat som på Apple Watch kan man nå trykke hardere for å «høyreklikke» på ting for å få opp de vanligste funksjonene (Quick Actions) eller få en forhåndstitt på innhold (Peek) og trykke enda hardere for å åpne (Pop). Dette er nok den funksjonen som vi raskest ble godt vant med. Når man først har begynt å bruke den er det frustrerende å gå tilbake til en gammel iPhone. Nå gjelder det bare at apper oppdateres for å benytte det.

iphone 6s camera

Annonse

Nye kameraer. Hovedkameraet er oppgradert til 12 MP og i følge Apple skal det ikke gå negativt utover bildekvaliteten. Selfiekameraet er oppgradert fra 1,2 til hyggelige 5 MP. Her er noen testbilder.

Ljung-iPhone-6-web-1024x768 Ljung-iPhone-6s-Plus-web-1024x768 Ljung-iPhone-6s-web-1024x768
<
>
iPhone 6s Plus
Motljus-iPhone-6-HDR-web-1024x768 Motljus-iPhone-6s-HDR-web-1024x768 Motljus-iPhone-6s-Plus-HDR-web-1024x768
<
>
Motlys iPhone 6s Plus (HDR)
Sushi-dark-iPhone-6-1024x944 Sushi-dark-iPhone-6s-1024x969 Sushi-dark-iPhone-6s-Plus-1024x998
<
>
Svakt lys iPhone 6s Plus

Allerede de første testbildene synes jeg bekrefter hva Apple sier om kvaliteten.

En annen nyhet er «Live Photos» som, hvis du har aktivert det, begynner å spille inn video med lyd straks før og litt etter bildet du tar.Resultatet er at dine fotografier «kommer til liv» når du blar mellom dem og når du benytter 3D Touch får du se hele «videoen» med lyd. Morsomt en stund, men det virker litt som en gimmick. I hvert fall til det blir en standard så man kan poste «levende fotografier» på nettet eller sende til folk med mobiler av andre merker.

Vi har nå også fått bildestabilisering for timelapse-video, som vi prøvde ut ovenfor. Observer at det er filmet med iPhone 6s, ikke Plus, så alt er gjort med programvare.

Det siste vi har merket oss så langt er at fingeravtrykkleseren virkelig har blitt raskere. Nesten for rask. Jeg er vant til å trykke på hjemknappen for å se klokken eller notifikasjoner. Nå åpner jeg ofte mobilen helt. Jeg må øve på å trykke kortere.

 

forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.