IFA 2019: Ny Panasonic-TV med kodenavn “MegaCon” for mega kontrast!

Glem OLED og 8K: IFA-messens mest imponerende TV var en 55-tommers 4K LCD-TV med en kontrast vi knapt har sett maken til.

IFA 2019: Ny Panasonic-TV med kodenavn “MegaCon” for mega kontrast! 2

IFA-messen er full av TV-skjermer med imponerende bildekvalitet. Mange av dem bruker moderne teknologier som OLED, QLED eller 8K-oppløsning for å skape et kontrastrikt og sylskarpt bilde. Men det var faktisk en 4K LCD-monitor som ga oss størst hakeslepp: Den kuriøse Panasonic MegaCon (Mega Contrast) er noe av det råeste vi har sett! Den bruker to lag med LCD for å oppnå optimal kontrast og lysstyrke i en og samme TV.

Panasonic MegaCon

Panasonic MegaCon bruker to lag med LCD – ett til lys og ett til farger – for å skape fantastisk bildekvalitet.

 

Panasonic MegaCon er en såkalt Dual Layer LCD-skjerm. Den består av et ytre 4K LCD fargepanel, kombinert med et monokromt (svart/hvitt) LCD-panel på innsiden, som modulerer lysgjennomslippet fra et direkte LED-baklys. På denne måten oppnår den dimming på pikselnivå (akkurat som OLED), kombinert med en lysstyrke på opptil 1000 nits (vedvarende) over hele skjermoverflaten. Det resulterer i en kontrast på hele 1,000,000:1! Panasonic Megacon har i tillegg meget bredt fargespekter (99% av DCI P3 fargerom).

Panasonic-skjermen var virkelig en drøm å se på: De kontrastrike naturbildene ga en så realistisk gjengivelse av originalen at det kunne sammenlignes med å oppleve naturen i levende live. Den knallsterke kontrasten mellom lyst og mørkt, perfekt lyskontroll over hele panelet, kombinert med en svært naturlig fargegjengivelse, ga et bilde som var til å ”ta og føle på”. Et vindu mot virkeligheten!

Proff studiomonitor

Men dessverre: Panasonic MegCon er ikke laget for forbrukermarkedet, men henvender seg i stedet til kringkastere, proffe videoprodusenter, kolorister i filmstudio og lignende, som vil ha en optimal HDR-skjerm i stort format.

Det er lite trolig at vi får se teknologien brukt i ”vanlige” TV-er da den er veldig kostbar og krevende å produsere, samt lite energieffektiv. På grunn av det indre LCD-laget som struper lysgjennomslippet kreves det langt kraftigere LED-lamper enn vanlig. Dette trekker mer strøm, og produserer mye varme – noe vi kan skrive under på etter å ha kjent strålevarmen fra LCD-panelet på nært hold. Men du verden for en bildekvalitet!

Les videre
Exit mobile version