Egentlig er det ingen grunn til å bli overrasket. Selv om Vivid Audio Moya M1, ikke ser ut som en vanlig høyttaler, er den tross alt designet av en fyr som ikke har drevet med vanlige høyttalere i hele sitt liv. Laurence Dickie har for lengst sementert sin legendesstatus, som mannen bak Bowers & Wilkins Nautilus, er han vant til å tenke annerledes om høyttalere.
Bare se på katalogen til Vivid Audio. Ingen ting der ser ut som en vanlig høyttaler i en boks. Organiske former dominerer fra topp til tå, fra innerst til ytterst, og det er gjort med hensikt.
Ikke for at designet skal skille seg fra alt annet ved å se så utenomjordisk ut som mulig, men for at de uvanlige formene bidrar til enda bedre lyd, i følge Dickie.
Det gjelder selvsagt denne også, en non plus ultra-konstruksjon Dickie drømte opp i isolasjonstiden under pandemien.
Her er det hele åtte stykker av Vivid Audios C225-100H basselementer. Hver av dem takler opp til 800 W effekt.
Basselementene på 22,5 cm, er plassert vertikalt og på hver side av kabinettet, og magnetene er boltet fast til en stålkonstruksjon som eliminerer resonanser når de enorme kreftene i bassen settes i sving.
Diskantelementene som kan skimtes på fronten – D26 på 26 mm, er belagt med et diamantlag over aluminumsmembraner, Diamond-like Coated (DLC) som det kalles.
De øvrige elementene på fronten, er to C175 mellomtonebasser, en C100 mellomtone, og en D50 øvre mellomtone. Tallene her forteller om elementets diameter.
Vivid Audio Moya M1 er som man kan se, ingen liten høyttaler. Den måler 166 cm i høyden, og er hele 1,2 meter dyp. Vekten er 346 kg for hver av dem, og de skal tåle opp til 3 kW tilført effekt.
Vivid Audio oppgir følsomheten for Moya M1, til 93 dB, med 5 Ohms nominell impedanse, fallende til 2,5 Ohm ved 40 hz.
Frekvensområdet hevdes å være 19-42.000 Hz, ved – 6 dB.
Prisen? Milloner, garantert, men vi vet ikke nøyaktig hvor mange.