Jeg måtte dobbeltsjekke om det virkelig stemte at Beyerdynamic ikke har laget trådløse ørepropper før Free Byrd. Det stemte. Utrolig nok. Det vil si, de har laget trådløse ørepropper tidligere, men med ledning mellom proppene. Altså ikke ekte trådløse ørepropper.
Disse er det, og vi har våre grunner når vi sier at vi ser fram til å teste Beyerdynamic Free Byrd. Normalt når vi tester noe fra Beyerdynamic, blir vi ofte begeistret over lydkvaliteten, som alltid holder et høyt nivå. Derfor er det all mulig grunn til å ha visse forventninger til lyden fra Free Byrd også.
De kombinerer aktiv støydemping med medhør, 11 timers batteritid og Bluetooth 5.2 med IPX4 sprutmotstand. De har også støtte for Alexa, og sannsynligvis også Siri stemmestyring, og støtter Google Fast Pair på Android-mobiler.
Beyerdynamic sier også at Free Byrd har støtte for aptX Adaptive og AAC-filer, og to mikrofoner på hver av øreproppene, skal gi klar tale på telefonsamtaler.
Lydkalibreringssystem
Etuiets innebyggede batteri gir opptil 30 timer batteritid, og det kan lades med induksjonslading på en ladeplate. 10 minutter lading, skal gi opptil 70 minutter med musikk.
Det finnes en MIY app til øreproppene, hvor man man tilpasse lyden til sine egne ører med Mosayc og justere balansen selv med equalizer i appen. Mosayc starter en tominutters test som man lagrer resultatet av, og bruker som sin foretrukne lydprofil.
Free Byrd leveres med til sammen åtte par ørepropper, tre av dem er formbare skumproopper. Det følger også med en USB-kabel for lading av proppene og etuiet.
Prisen er oppgitt til 229 Euro, rundt 2500 kr altså.