FiiO FP3: Avanserte ørepropper til under tusenlappen

FiiO FP3: Avanserte ørepropper til minipris

FiiO utfordrer premiumprodusentene, med de billige planmagnetiske øreproppene FP3, og en ny versjon av sine trådløse ørebøyler.

FiiO FP3 planar planmagnetiske ørepropper earbuds iem

Foto: FiiO

Det hagler av nyheter fra kinesiske FiiO om dagen, og nå kommer to til: FP3 planmagnetiske ørepropper i trefinish, som utfordrer dyrere konkurrenter på både kvalitet og pris, og en ny versjon av de trådløse ørebøylene UTWS5.

Foto: FiiO

To års arbeid

FiiO har brukt to år på å utvikle den selvutviklede 14,5 millimeter planmagnetiske driveren i FP3. Membranen er ekstremt tynn – bare 1 mikrometer – og har to lag med spesialmetaller på toppen: Aluminium for bedre ledeevne, og titan for økt hardhet og gjennomsiktighet.

Spesielle planmagnetiske drivere. Ill: FiiO

FiiO FP3 har mange magneter

For å sikre riktige og jevne bevegelser av membranen, har FiiO plassert syv neodymium-magneter av kraftig type (N52) på hver side av membranen. Dette skal sikre mer presis lyd, med lav forvrengning.

Les også Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO FiiO FT1 er et par lekre hodetelefoner med øreklokker i amerikansk valnøtt. Men de er mye billigere enn de ser ut.

FiiO FP3 kommer i to varianter, med dekorpaneler i rosentre eller sort valnøtt. Begge er like i pris, som er satt til 1250 kroner. Var det noen som sa billig? 

FiiO UTWS5 2025: Nye og bedre trådløse ørebøyler: Foto: FiiO

Trådløse ørebøyler: FiiO UTWS5 2025

Samtidig kommer en ny versjon av FiiOs trådløse UTWS5-ørebøyler for 2025. Disse erstatter kabelen på øreproppene, og har innebygd Bluetooth og forvandler dermed øreproppene til helt trådløse.

Ørebøylene bruker MMCX termineringer, og bør dermed passe flere øreproppmodeller fra blant andre Shure, Audeze, Beyerdynamic og Sennheiser, for å nevne noen.

FiiO FP3 og UTS5 2005 selges separat, men bør være som skapt for hverandre. Foto: FiiO

Bedre trådløs lading

Den største nyheten er at ørebøylene nå har bedre trådløs lading, uten noen pinner som skal stikkes inn i laderen. I stedet foregår det nå utelukkende med induksjon, som skal eliminere problemer med oksidasjon av den opprinnelige ladekontakten. Batteret i ladeetuiet har fått nesten 70 prosent større kapasitet (vokst fra 800 til 1350 mAh), som gir en total brukstid på 20 timer. Hvorfor det gamle produktet var oppgitt til totalt 30 timer, er derimot en gåte vi ikke helt har klart å løse … Av en eller annen grunn har FiiO fjernet mulighet for trådløs lading av selve etuiet.

Les også Billig bærbar DAC Har både Bluetooth og USB.

UTWS5 2025 kommer med Qualcomms QCC5141 Bluetooth-brikke og to AK4332 DAC-er, og støtter høyoppløst lyd opp til 24-bit/96 kHz med LDAC og aptX Adaptive. Dessverre ingen støtte for aptX Lossless. Prisen er 2490 kroner.

Mer info: fiio.com

Les videre
Exit mobile version