Steindyrt og rålekkert fra Sonus faber

Her er trolig den dyreste trådløse bordhøyttaleren du har sett. Vi har hørt den og lurer på om den klarer å forsvare prisen.

Steindyrt og rålekkert fra Sonus faber 1

(Foto: Produsenten)

Foran en forventningsfull forsamling av importører og utvalgte journalister på Sardinia, avduket Sonus faber en høyttaler hverken du eller vi, har sett eller hørt maken til.

Sonus faber hører nå under McIntosh Group, som er et selskap sprunget ut av Fine Sounds Group, med Audio Research, McIntosh, Wadia, Sumiko, Pryma og Sonus faber i stallen. De deler designavdelingen i Vicenza, ledet av Livio Cucuzza, men produserer alt selv i hjemlandet.

Den nye trådløse Sf16 er både designet, utviklet og produsert – for hånd – i Italia.

(Foto: Lasse Svendsen) Salgsdirektør Mirko Sanna, designsjef Livio Cucuzza, utviklingssjef Paolo Tezzon, og markedssjef Fiore Capeletto presenterer Sf16.

Det er ikke en hvilken som helst Bluetooth-høyttaler vi snakker om, men en radikalt ny strømmehøyttaler i luksusklassen, drevet av totalt 1400 w og med DTS Play-Fi strømming inkludert.

Innvendig sitter basselementer som er spesiallaget for Sf16, og spiller i begge retninger, mens mellomtone og diskant sitter på motoriserte satelitthøyttalere. Som sakte kommer ut av kabinettet når du slår på strømmen.

(Foto: Lasse Svendsen)

Utviklingen har til sammen tatt halvannet år, og inspirasjonen er hentet fra Sonus fabers The Snail. Som var en treveis høyttaler hvor basskassen hadde to satellitthøyttalere festet på justerbare utriggere.

I Sf16 er alt utviklet og laget spesielt for høyttaleren, som er bygget for hånd i Italia, fra innerst til ytterst. For at lydbildet skal fylle rommet best mulig, er det dobbelt opp av elemeneter her, med diskant, bass og mellomtoneelementer både foran og bak.

(Foto: Lasse Svendsen)

Kvaliteten er upåklagelig, med silkematte overflater og knapt noen synlige skruer. Kunden kan selv velge og bestille Sf16 i den utførelsen han eller hun ønsker, og må belage seg på litt ventetid. Fordi Sf16 er så komplisert å bygge, er kapasiteten kun 200 enheter i året, og prisen er stiv.

(Foto: Lasse Svendsen) Paolo Tezzon sjekker at alt virker som det skal.

Lyden er ganske spektakulær for en så – relativt sett – kompakt bordhøyttaler, med sjenerøse mengder med bass, og et uvanlig stort lydbilde. Blansen var forbausende bra, og ja, den kan spille veldig høyt, og fylte lett den store stuen vi fikk Sf16 demonstrert i.

Det er i grunnen bra, for prisen ventes å havne rundt  100.000 kr (!), når den blir tilgjengelig fra høsten av.

Testeksemplar er allerede bestilt.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

 

Les videre
Exit mobile version