Audio Analogue AAdac har en oppløsning på 32-bit / 768 kHz, som er det høyeste på markedet.
Den italienske produsenten har likevel valgt å klemme inn de digitale bremsene ved 392 kHz. Det kan være mange grunner til dette, for eksempel at det er vanskelig å dekode 768 kHz uten å tilføre mye støy i tillegg. Da kan det synes fornuftig å heller nedkonvertere til 392 kHz før dekoding. Nå skal det sies at vi ennå ikke har sett eller hørt et eneste lydspor i 768 kHz, så den biten er ikke så veldig relevant uansett.
Hvis du derimot bare får ståpels av en oppløsning som «går til 11», så bør du sjekke ut RME ADI-2 DAC.
DAC-chipen hos AAdac er en ESS Sabre ES9038, hvor den rimeligere DAC-en fra RME bruker AKM AK4490. Som egentlig går for å være en bedre DAC-chip, men vi vet at mesteparten av lydkvaliteten ligger i selve implementeringen.
AAdac støtter som nevnt PCM-signaler opp til 32-bit / 768 kHz og dessuten DSD12 (5,6 MHz).
Av digitalinnganger finnes USB-B, optisk, 2 koaksiale og en AES/EBU XLR-inngang. Som en liten ekstraservice har man dessuten inkludert trådløs Bluetooth med aptX-dekoding.
Sju digitale filtre er implementer, og du kan velge å gjøre linjeutgangen variable, og dermed bruke DAC-en som en forforsterker. Og da er det naturlig at man også har inkludert en hodetelefonutgang i front.
Audio Analogue har I følge seg selv jobbet hardt med å få til en «analog klangkarakter», og derfor har også den digitale og analoge delen i AAdac hver sin separate strømforsyning. Utgangstrinnet er fullbalansert, og har både RCA og XLR terminaler.
Prisen er 3490 Euro. For tiden finnes det ikke norsk distributør, men regn med rundt 40.000 kroner om du finner den likevel (for eksempel i en utenlandsk nettbutikk).