Med hele fem trinns optisk bildestabilisator, skal man kunne fotografere i lite lys med opp til fem trinns lengre lukkertid, og likevel klare å få skarpe bilder. Inntil en viss grense, naturligvis. De færreste klarer å få skarpe bilder håndholdt på et halvt sekunds lukkertid.
I Fujinon XF 18-135mm f3.5-5.6 R LM OIS WR, (puh), er det også et ventilasjonssystem som skal hindre at luft suges inn i objektivet, og at støv samles på linseelementene.
Det kan nemlig skje med zoomobjektiver, men altså ikke her. Objektivet som dekker bildevinkler tilsvarende 27-202mm – når man regner inn beskjæringsfaktoren på x 1,5 fordi bildebrikken er halvannen gang mindre enn 35-filmformat, er værtettet og slik sett tilpasset Fujifilms X-T1. Som også er værettet.
Med andre ord, blir det en kombinasjon som er godt egnet til allround-bruk i all slags vær. Brennviddeomfanget på 27-202mm, dekker alt fra landskap og portetter, til action og dyrefotografering.
Lysstyrken på Fujinon f3.5-5.6 er moderat, men ikke uvanlig for de fleste objektiver av denne typen. En bedre lysstyrke på for eksempel f2,8 over hele brennviddeområdet, hadde gitt et betydelig større, tyngre og dyrere objektiv. I stedet koster Fujinon-zoomen 7.299 kr.
Om man sammenligner med hva Canon- og Nikon-brukere kan kjøpe av samme type objektiv, finner vi Canon EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS STM og Nikkor 18-140mm f3.5-5.6 G ED VR.
Som begge er litt billigere, og har tilsvarende spesifikasjoner som Fujinon-zoomen, men mangler både værtetting og femtrinns optisk bildestabilisator.
Fujinon-zoomen er tilgjengelig i juli.