Nå reduserer alle bildekvaliteten

Netflix var de første som lovte å skru ned oppløsningen for å spare på datatrafikken i Europa. Nå gjør andre teknologigiganter det samme.

Nå reduserer alle bildekvaliteten 2

Beslutningen kom etter en bønn fra EU-kommisjonær Thierry Breton, som hadde hatt samtaler med Netflix-CEO Reed Hastings for å få Netflix å stanse streaming av videoinnhold i HD for å «sikre internettilgang til alle».

Nå bekrefter både Apple, Amazon, Facebook, Instagram og Youtube, at de også med øyeblikkelig virkning vil senke oppløsningen for å unngå et totalt internetbrudd i Europa på grunn av koronakrisen. Det skriver The Verge.

Blant annet Apple TV+, som ellers streamer i 4K-oppløsning og HDR, har nå kraftig skrudd ned bildekvaliteten. Det bekreftes av 9to5mac, som har studert kvaliteten nøye og rapporterer at forskjellen er betydelig.

Vi må regne med dårligere bildekvalitet fra Apple TV+ de kommende 30 dagene, skriver 9to5mac.com. (Foto: 9to5mac.com)

Ikke nødvendig

Internettleverandører kan godt merke den stor pågangen av de mange brukerne som nå jobber hjemmefra, og i det hele tatt bruker mer tid foran skjermen enn normalt. I Danmark rapporterer Telenor at infrastrukturen fortsatt kan holde presset, det melder Berlingske Tidende.

Likevel vurderer også Danmarks Radio, som med DRTV er Danmarks største streamingtjeneste, å nedskalere bildekvaliteten.

«Inntil videre er det ikke kapasitetsproblemer i Danmark. Men om de danske internettleverandørene skulle oppleve kapasitetsproblemer i nettet med den sterkt økende aktiveteten fra de mange hjemmearbeidende og den økte streamingen, går vi naturligvis inn i samtaler med dem, slik at vi sammen med DRs streamingleverandør kan hjelpe med å håndtere situasjonen,» sier Mikkel Müller, underdirektør for teknologi hos DR, til Berlingske Tidende.

«Vi har muligheten til å nedskalere bildekvaliteten av våre livesignal på DRTV, som er der hvor etterspørselen har steget mest, slik at vi er med på å sørge for at alle har tilgang til viktig informasjon på nettet, spesielt i disse tider,» sier Mikkel Müller.

Les videre
Exit mobile version