Panasonic er kanskje mest kjent for sine kompromissløse high-end TV-er, men den japanske produsenten har årelang tradisjon med å lage gode budsjettmodeller også.
Førsteinntrykket i det vi pakker opp FX600 er at den kanskje føles litt lettere og mer ”plastaktig” enn Panasonics dyrere modeller, men likevel har en flott utførelse. Kabinettet er i blank svart plast og kommer med smarte føtter som kan monteres både bredt eller smalt, for å passe til bordet ditt eller gjøre plass til en lydplanke.
Brukervennlighet og finesser
Panasonic har ikke falt for ”Android-fristelsen” slik mange av konkurrentene har gjort. I stedet bruker de sitt eget grensesnitt (MyHomeScreen 3.0) som må sies å fungere bra: De som er vant til Panasonic fra før, kan trygt velge FX600 uten å måtte lære alt på nytt. Menysystemet er både brukervennlig, oversiktlig og raskt. Den tradisjonelle fjernkontrollen ligger godt i hånden og har store og tydelige knapper, deriblant egen Netflix-knapp. Når det kommer til utvalget av apper, er ikke Panasonic ledende i klassen, men du får støtte for essensielle apper som YouTube og Netflix, i tillegg til Amazon Prime.
Bildekvalitet
På innsiden er Panasonic FX600 en relativt standard 4K-skjerm med kantmontert LED-belysning. Her er det ingen avansert form for lokal dimming – Panasonic bruker i stedet en digital variant de kaller adaptive backlight dimming, hvor bildebehandlingen tilpasser lysstyrken i forhold til innholdet på skjermen.
FX600 har da heller ikke spesielt imponerende kontrast eller lysstyrke, og må se seg slått av Samsung UE55NU7105 når det kommer til svartnivå. Den har imidlertid flere andre, gode kvaliteter: For det første er skarpheten utrolig god: Netflix-serier som Altered Carbon ser imponerende ut med sine knivskarpe detaljer. Panasonic-skjermen får frem de ekstra fargenyansene når vi ser 4K-innhold av høy kvalitet, men klarer også å få eldre opptak av lavere kvalitet til å se virkelig flotte ut. Fargegjengivelsen er fyldig, uten å bli overmettet eller unaturlig. Den matte skjermoverflaten gjør også at vi kan se TV under ulike lysforhold, uten å plages med refleksjoner av omgivelsene. Alt i alt er det lite å utsette på bildekvaliteten sett i forhold til prisen.
Lydkvalitet
Lydsystemet i FX600 gir grei ytelse. TV-en har standard nedovervendte høyttalere som låter ganske greit. Her er det både god klarhet i stemmene og fin fylde i bassen. Ingen erstatning for en skikkelig lydplanke, men betydelig bedre enn Sonys slanke klang.
Konklusjon
Panasonic FX600 er en ”no nonsense” TV med gjennomført kvalitet til gunstig pris. Her får du en TV med flott bilde og lydkvalitet samt de viktigste smartfinessene, uten store kompromisser eller graverende feil. Det finnes konkurrenter med råere ytelse på enkelte områder, men Panasonic er ”god nok” på det meste, og et trygt TV-kjøp i våre øyne.
Også i denne testen:
Philips 55PUS8303
Et potensielt kupp fra Philips
Det er ikke ofte vi tar med en premium-TV i en budsjett-test. Philips 55PUS8303 er likevel en verdig kandidat, om du kan finne den til rett pris.
Sony KD-55XF7005
Blandede følelser
Sony KD-55XF7005 serverer lekker bildekvalitet, men har dessverre en stor mangel på smart-fronten …
LG 55UK6100
Rask på avtrekkeren
Denne budsjettmodellen fra LG har ikke den råeste kontrasten, men kan skilte med rekordlav forsinkelse for de spillfrelste.
Samsung UE55NU7105
Still going strong
Fjorårets favoritt-TV i budsjettklassen klarer fortsatt å imponere: Samsung NU7105 tilbyr en flott kombinasjon av finesser, bilde og lydkvalitet, til en hyggelig pris.
TCL 55DP660
Lav pris, høy ytelse
Kineserne kommer! TCL 55DP660 er en TV med utmerket bildekvalitet og flust av finesser til gunstig pris.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser