Da Musical Fidelity bestemte seg for å lage en billig DAC, var det ikke for å lansere et halvhjertet produkt i et overmettet marked. Tvert imot insisterer grunnlegger Antony Michaelson på at samtlige produkter i den rimelige V-serien har førsteklasses innmat, mens kabinettet er billig og kjedelig for å få ned prisen. Antony mener det lydmessig er vrient å lage noe stort bedre enn V-DAC – uansett budsjett.Konverteren, som har chipset fra den gamle ringreven Burr-Brown, tar ikke 24-bits signaler inn fra USB (den gjør det fra koaksial og optisk), men den oppkonverterer et 16-bits signal til 24-bit/192 kHz for å redusere støy. A-DAC har både koaksial og optisk inngang i tillegg til USB. Strøm får den fra en egen strømforsyning.
Lydkvalitet
Musikken låter roligere, mer behersket og oppløst med Musical Fidelity enn både Arcam og HRT Streamer II. Konverteren er dessuten luftigere i overtoneområdet enn Abrahamsen, slik at kvinnevokaler skinner mer og står mer frem fra musikken. Den når imidlertid ikke helt opp til Hegel HD2 i denne disiplinen. Hegel har mer klang og rom rundt stemmene og instrumentene, og en enda litt stillere og mørkere bakgrunn.
Ettersom V-DAC ikke støtter høyoppløst musikk, drar Hegel enda litt mer fra når den blir fôret med 24-bit/96 kHz materiale, som gir bedre dynamikk og oppløsning til Trondheimsolistenes ”In Folk Style”. Den som har en Mac, kommer seg rundt dette problemet ved å bruke optisk kabel i stedet for USB. Det skal likevel ikke ta skinnet fra det faktum at Musical Fidelitys V-DAC er en meget god konverter på alle måter. Og der hvor Hegel-konverteren har et litt lavt utgangsnivå, kan V-DAC skilte med et noe høyere, takket være ekstern strømforsyning (som da gjør den litt mindre bærbar). Legg til at den har både optisk og koaksial digitalinngang, og vi kan varmt anbefale V-DAC.
Her finner du målinger av samtlig DAC’er fra denne testen.
Også i denne testen:
Bel Canto e.One DAC 1.5
Amerikansk sveitserur
Bel Cantos rimeligste digitalkonverter har USB med høyoppløst lyd, og digital XLR inn.
Electrocompaniet PD 1
Fjernstyrt high-end
Electrocompaniet stiller til start med en dyr digitalkonverter for kresne high-end-entusiaster. Den støtter trådløs lydoverføring, og har fjernkontroll.
Rega DAC
Veloppløst
Rega er ferske i DAC-bransjen. Likevel gir den rykende ferske Rega DAC superbe lydopplevelser.
HRT MusicStreamer Pro
Asynkron
Med asynkron USB-konvertering, balanserte utganger og strøminntak direkte fra USB, er dette blant de mest ambisiøse av de enkleste konverterne.
nuForce Icon HDP
Digitalt og analogt hånd i hånd
Denne konverteren fra NuForce er i tillegg en analog forforsterker og hodetelefonforsterker.
Arcam rDAC
Rimelig asynkron
Dette er den rimeligste konverteren med asynkron USB-inngang vi kjenner til. I tillegg har den koaksial og optisk digitalinngang.
Hegel HD2
Knuser konkurrentene
Med HD2 har norske Hegel satset på å få digitalstøy ned til det absolutte minimum. Og det høres.
Pro-Ject DAC Box USB
Respektabelt forsøk
Denne konverteren er blant Pro-Jects mest tilkoblingsvennlige, med koaksial og optisk inngang i tillegg til USB.
Abrahamsen A-DAC
Norsk tyngde
Dette er norske Abrahamsens hittil rimeligste produkt. Likevel har USB-konverteren både XLR ut og oppsampling.
HRT MusicStreamer II
Billig og enkel
HRT MusicStreamer II er testens billigste digitalkonverter. Den har likevel høyoppløst lyd, og viser dessuten størrelsen på lydsignalet.
11 digitalkonvertere med USB
Håndfaste bevis
I tillegg til å lytte til de elleve konverterne, bestemte vi oss for å måle deres forvrengning og jitter. Dette for å få en mer objektiv vurdering.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser