Kutt ut! Det gir et lite gledesgys hos en gammel programvarenerd når man åpner den sorte pappemballasjen og ser MSI GS70 Stealth første gang: En liten halvmeter mattsort, børstet aluminium – og nesten umulig flat. 21,8 millimeter tykk sikrer maskinen plassen som verdens tynneste 17-tommers gaming-notebook.
For nå er vi i gaming-klassen. Hver detalj på maskinen er designet for å signalisere ”We mean business!”. Slik at dine konkurrenter er klar over at de står overfor en profesjonell killer fra det øyeblikk du tar maskinen opp av ryggsekken på LAN-partyet. Alt er gjort i sort, matt metallfinish, med samme kyniske estetikk som man designer håndvåpen og radardøde bombefly. I hver fall til man slår på strømmen, og tastaturets pulserende RGB-bakbelysning tennes. Logoen, som er en drage, lyser også opp i rødt når maskinen er tent. Logoen er uten tvil en ironisk hilsen til Acers PC-er med Ferrari-logo, som var barske i designen, men mer alminnelige inni.
Mengder av alt
Men man kan ikke vinne et krigsspill bare med utseendet. Prosessoren i MSI-en er, som forventet, en fjerde generasjon Intel Core i7 på 2,4 GHz. Prosessoren er quad-core med åtte tråder. 16 GB DDR3 RAM sørger for at du ikke mister pusten underveis, enten det gjelder spill eller tung grafikk- og videoredigering. Det er to lagringsstasjoner: en 225 GB SSD til de mest brukte filene, supplert med en 1 TB harddisk.
Det viktigste i en spillmaskin er imidlertid grafikkprosessoren, som her er en Nvidia GTX 765M. Den er anelsen langsommere enn storebror GTX 770M, men likevel enormt bedre enn en laptop til ”sivilt” bruk. Til sammenligning bruker verdens akkurat nå hurtigste spill-bærbare, Alienware 18, to stykk GTX 770M. Men så er både prisen og vekten den dobbelte!
Tastaturet er levert av danske SteelSeries, som er et av de mest anerkjente på gaming-tastatur. På lydsiden er det Creative som har levert utstyret. Skjermen på 17,3” er selvfølgelig i full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler). Og det er mengder av smell i lysstyrke og kontrast. Om det ikke skulle være nok, kan man koble til opp til tre ekstra skjermer samtidig (to via mini DisplayPort og en via HDMI), slik at man er en større del av slagmarken – eller arbeider med virkelige bildebehandlingsoppgaver for den saks skyld.
I praksis lykkes det ikke å få GS70 Stealth ut av stil. Den behersket alle spill og oppgaver som vi kastet etter den. Også uten at det for alvor ble fart på den doble viftekjølingen. Og spillene ble kjørt i høyeste oppløsning, med 8 x antialiasing og alle detaljvalg satt til maksimum. Her tøffet maskinen av sted med omkring 60 frames i sekundet.
Benchmarks
GS70 scoret henholdsvis 11400 (multi-core) og 3025 (single-core) i Geekbench 3. Det er det nest høyeste vi har målt til dato når det gjelder CPU-kraft, kun slått av Asus N550JV med minst mulig margin.
Når det gjelder grafiske muskler går den utenpå alt hva vi har testet. 3DMark Vantage testen fra Futuremark er standardtesten på dette området, og her oppnår GS70 en score på 14682. Det er meget bra når det dreier seg om en bærbar!
Til gjengjeld klarer den overraskende lite i nettverksleser testen i Browsermark 2.0. Her oppnår den en score på 6477, som er på nivå med kontor PC-er. Hva som trekker ned her er litt av en gåte, men testen er gjennomført flere ganger med forskjellige nettlesere, og hvor alle ga lignende verdier.
Det er gjort mye for å holde vekt og tykkelse nede, og det er imponerende at de har lykkes å presse så mye maskinkraft ned i en så liten og lett (2,7 kg) innpakning. Noen steder er det imidlertid blitt kuttet vel mye. Det overrasker derfor at det ikke er en optisk driver i maskinen. Det ville ha økt vekten med et par hundre gram, men det virker som en stor begrensing at man ikke kan installere spill og programmer direkte på maskinen, men i stedet må bruke ekstern driver hvis spillene ikke kan fås som direkte nedlasting eller via Steam. Og aluminium(slook) eller ei, skjermen vrir seg tydelig når man tar i et hjørne for å åpne eller lukke den. På en maskin til over 13.000 kroner virket det unødvendig dårlig!
Konklusjon
MSI GS70 Stealth er en datamaskin med et bestemt mål for øye: spill. Og har du behov for det, dekker den det bedre enn de fleste, og i en grad som nesten får den til å virke rimelig. Datamaskinen er imidlertid også diskret nok til at du kan forsøke å overbevise sjefen om at du har behov for en kraftig maskin til grafikk og video – og at du nok skal passe godt på den og ta den med hjem hver kveld og i helgene.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser