TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Mitsubishi HC4000

Best i klassen

DLP-projektoren som stiller i en klasse for seg. Den er liten og snerten og med bedre bildekvalitet enn konkurrentene.

Av / 08.04.11 - 15:01
Mitsubishi HC4000

Lyd & Bilde mener

  • Godt fabrikkalibrert Meget gode farger Bra kontrast
  • Ingenting

Mitsubishi HC4000 er den eneste projektoren i testen som bruker DarkChip 3 DLP-brikke fra Texas Instruments. Dette er den nest høyest spesifiserte bildebrikken (det finnes dog forskjellige prisnivåer av denne brikken), som er i stand til å gjengi et meget bra svartnivå. Den snertne størrelsen til projektoren gjør den lett å flytte på, og selv om menysystemet har et lite tiltalende grafisk grensesnitt, er det meget intuitivt i bruk. Fjernkontrollen er også grei. Til tross for en sober oppgitt kontrast og lysstyrke i forhold til de fleste andre, målte vi den faktisk til å ha mer lys enn Epson-projektoren med 92,2 footlambert (29,3 Lumen) på ca 75 tommer, og en ANSI-kontrast på 242,63:1, målt fra lerretet.

Bildekvaliteten
Rett ut av esken står ”Input level” på Normal. Dette har tydeligvis med svartnivå å gjøre, og bør settes til Enhanced for å gjengi et svartest mulig bilde. Fargegjengivelsen er naturlig og fin, best av alle rett ut av esken. Man ser det spesielt på ansikter, men også ved å måle fargebalansen. Her trenger du strengt tatt ikke skru noe som helst på fargene, akkurat som det bør være i denne rimelige prisklassen. Men om du vil perfeksjonere fargene, kan disse justeres i tre dimensjoner (tone, nivå og metning). Kontrasten hos Mitsubishi er et hakk bedre enn hos Epson, man ser på dressen til James Bond i ”Casino Royale” at den både har detaljene intakt i tillegg til å være mørkere. Og i tillegg takler den meget godt 24-til-60Hz-konvertering. Ingen sagtannete kanter her.

Såfremt rommet er mørkt, gir denne projektoren minst like god bildekvalitet som en god TV. For å sammenlikne oppover, koblet vi opp Projectiondesign Avielo Quantum til ca 40.000 kroner. Og forskjellene var ikke så store som vi på forhånd hadde trodd. Visst vil en meget kresen sjel se vitsen i å betale tre ganger mer for Projectiondesign-projektoren. Men om du ikke er helt klar på hva du skal se etter, men bare sitter og tar bildet inn over deg, er bildet hos Mitsubishi mer enn godt nok, og en drøm til 14.000 kroner.

Konklusjon
Den gjør god nytte av sin DarkChip 3 DLP-brikke, med et meget bra svartnivå og dessuten meget gode farger rett ut av esken. Ingenting med bildekvaliteten tilsier at dette er en projektor til under 20.000 kroner, og dessuten er kalibreringsmulighetene meget gode. Subjektivt mener vi den er knepent bedre enn Epson EH-TW3600, som også er en superb projektor.

Annonse

Også i denne testen:

Oppsummering

Store bilder og store opplevelser

Med unntak av én projektor beviser denne testen at man ikke bare får stort bilde for pengene med en HD-projektor, men også et meget bra bilde.

Les hele testen

Sanyo PLV-Z4000

Jumbo-plass

PLV-Z4000 fra Sanyo er testens dyreste projektor. Det er også testens dårligste.

Kvalitetsinntrykk ut av esken
Ingen detaljer i svart Svak lysstyrke Få kalibreringsmuligheter Dyr
Les hele testen

Epson EH-TW3600

Glimrende LCD

Testens rimeligste LCD-projektor kommer fra Epson. Med flotte bilder og gode kalibreringsmuligheter er den blant klassens beste.

Naturlige bilder Flott kontrast Ingen regnbueeffekt
Bare 2D fargekalibrering
Les hele testen

BenQ W6500

Skarp og lyssterk

Denne ambisiøse hjemmekinoprojektoren fra BenQ tegner opp meget skarpe bilder til en svært rimelig penge.

Skarphet Lysstyrke Gode innstillingsmuligheter
Ikke helt nøytrale farger Litt bildestøy
Les hele testen

InFocus SP8600

Mye for pengene

Den nye innstegsmodellen til InFocus gjør svært mye riktig, og tegner opp et HD-bilde av meget god kvalitet til ti tusen kroner.

Kontrast Kalibreringsmuligheter Snerten størrelse
Lite intuitiv meny Knotete menyknapper Fislete fjernkontroll
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

100 tommer fra 1,5 meter!

Kortkast-projektor i luksusklassen

Rullende hjemmekino

Ta med deg skjermen hvor som helst!

Marantz-flaggskipet er testet

Presisjon til fingerspissene

Hjemmekino: - vasker gulvet med lydplanker

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg