TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender 2024 Delta her!

: Loewe Bild 7 55”

OLED i luksusklær

Hvor mye luksus-OLED får man for 54.000 kroner, og er det smart nok?

Av / 11.08.17 - 13:07
Loewe Bild 7 55”

Lyd & Bilde mener

  • Bild 7 har et imponerende bilde, som kan være knallsvart og detaljrikt på samme tid. I tillegg er det pakket meget pent inn.
  • Menyene er klønete og forvirrende å finne rundt i. Loewe insisterer på å bruke sitt eget OS, noe som betyr altfor få apper.

Det tyske luksusmerket Loewe trenger ingen nærmere introduksjon. Som B&O server de en spesiell målgruppe, som foretrekker diskré eleganse og luksus, fremfor de nyeste teknologiske landevinninger. I den moderne konstruksjonen er de foretrukne materialene glass og stål. Her er motoriserte veggoppheng og fiffige høyttalerløsninger.

Det er elegant, det er luksuriøst. Men prisen er også deretter. Vår testmodell på 55 tommer koster 53.990 kroner. For mindre enn en tredel kan man få LGs prisvinnende B6, som fortsatt brukes som referanse. Er Bild 7 verdt pengene?

Design

Ser vi først på designen er det tydelig å se at Loewe er noe helt annet enn LG, Sony og Samsung. Panelets ramme er av metall, med en diskré Loewe logo i bunn. Logoen fungerer som TV-ens LED-pære samt mottaker for IR-signaler. Fargen skifter alt etter TV-ens funksjon og modus.

Bild 7 er uhyggelig tynn, men noe fyller ut i bunnen. Det er den innebygde lydplanken. Når du slår på TV-en, hever panelet seg på elegant vis, og avslører denne. Når du slår av igjen, får du gardineffekten, akkurat som vi kjenner det fra B&O, mens panelet glir tilbake og skjuler lydplanken. Det er meget elegant, selv om det tar noen sekunder mer enn vi kunne ha ønsket.

Det finnes flere slags føtter og veggoppheng til Bild 7. Noen er motoriserte og lar deg dreie TV-en fra fjernkontrollen. Dessverre er denne ikke så elegant og veldesignet som TV-en. Den er svært lang, dekket med veldig små knapper, og føles gammeldags og billig. Layouten virker ikke helt logisk, og den er spesielt vanskelig å bruke når lyset er slukket.

Annonse

I bruk

Det litt tunge inntrykket fra fjernkontrollen går dessverre igjen i menyene, som ikke alltid er logisk satt opp, og fører til at man bruker lang tid på enkle handlinger. For eksempel må man inn under ”tilkoblinger” for å velge ekstern lyd fra lydplanken, i stedet for å gjøre dette i de alminnelige lydinnstillingene.

Også bildeinnstillingene er klønete å finne rundt i, og det er slett ikke så mange muligheter som vi ellers er vant til fra high-end-modeller. Innstillingene kommer man lettest til via HOMES-knappen, hvor man også har direkte adgang til alle kanaler, diverse innganger og apper. Her finner man også opptaksfunksjonen DR+. Denne fungerer overraskende godt, og gir deg 1 TB å ta opp på.

Som noe spesielt for Loewe kan du med deres Loewe App til smartmobiler og nettbrett koble direkte til TV-en. Her kan du programmere, se lagrede opptak eller bare strømme live TV. Det er smart!

Hvor er appene mine?

Som vi er vant til, er Netflix, Amazon, HBO og lignende strømmetjenester innebygget i de fleste TV-er i dag, men vi må nøye oss med et meget begrenset og svært dårlig utvalg av apper hos Loewe. Det skyldes at de insisterer på å bruke sitt eget OS. Du kan se konserter fra Berliner Philharmoniker, strømme litt fra Youtube eller høre musikk fra Tidal. Det er stort sett det som er. Jo, så er det også apper til Twitter og Reiseplan, men hva skal vi bruke det til?

Vi spurte naturligvis Loewe om dette, og svaret var dessverre at det er app-produsentene som velger om de vil være med på de forskjellige plattformene. Loewe er ganske enkelt for små i deres øyne. Det samme gjaldt for øvrig B&O, som av samme årsak skiftet til Android. Her står Loewe fortsatt ute i kulden, og det koster poeng.

Bilde og lyd

Heldigvis tar Loewe mange av de tapte poengene tilbake når det kommer til bildekvaliteten. OLED er kjent for et helt urimelig godt svartnivå, og Bild 7 er absolutt intet unntak. Faktisk har Bild 7 et av de flotteste bildene vi har sett på lenge.

Det dype sortnivået er virkelig sort, og går ikke ut over detaljene i skyggene, som ellers kan være et problem på en del OLED-skjermer. Det fremgår tydeligst under visning av HDR-innhold, hvor lysstyrken skrus helt i været. Selv i de mest kontrastrike scenene klarer Loewe å bevare detaljene i de mørkeste områdene.

Bildet står knivskarpt, uten nevneverdig støy og med naturlige farger.

Alminnelig 4K-innhold ser også bra ut, spesielt når man slår de fleste bildebehandlingsteknikkene av. Støyreduksjon er ikke nødvendig når oppløsningen er i orden. Også eskalering av SD og 1080p-innhold behersker Bild 7 på en fin måte, uten at det blir for mye støy eller pikselering.

Denne skjermen er skapt til å se film på. Gameren er imidlertid ikke glemt, og den spesielle ”gamer mode” gjør det også mulig å spille på skjermen uten altfor mye lag.

Noe av det siste vi skal innom, er lyden. Med en innebygget lydplanke gir det seg selv at Bild 7 har langt bedre lydkvalitet enn de fleste andre OLED-TV-er på markedet. Lydplanken er på 2 x 60 W, og den kan spille både høyt og dypt. Dessverre må man skru ganske høyt opp for at den virkelig kommer til sin rett. Ved lavt volum virker den en anelse innelukket og hul. Når vi kommer opp over 50, låter den mye bedre.

Konklusjon

Loewe Bild 7 er en interessant TV med mange gode sider, hvor bildekvaliteten er den primære. Bildet står skarpt med flotte mørke toner, som OLED-teknologien er kjent for. Sort er virkelig sort.

Prisen tatt i betraktning er det imidlertid fortsatt et par ting som irriterer oss. Fjernkontrollen har tydeligvis ikke fått samme oppmerksomhet som TV-en, menyene er tunge og vanskelige, og apper er det stort sett ingen av. Som motvekt har Loewe innebygget opptaksfunksjon og en app-løsning som gjør det lett å dele og programmere innhold direkte fra smartmobilen.

Sammenlignet med LG B6 kan det imidlertid være vanskelig å rettferdiggjøre den høyere prisen, hvis man ser på bildet alene. Loewe står flott, men det gjør også LG, og det til under en tredel av prisen. I tillegg er LG mer brukervennlig, og har langt flere apper å boltre seg i. Vil du ha en OLED-TV i luksusinnpakning, har Loewe imidlertid fortsatt det sterkeste kortet på hånden, og har du råd, er Loewe Bild 7 derfor fortsatt et godt valg.

Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

925,-
79,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

High-end TV til gunstig pris

Potent premium-skjerm fra TCL

Stor, ja – men er den noe bra, da?

Storeslem fra Sony

Hvilken Frame-TV er den beste?

Prisgunstig TV-underholdning

Philips’ råeste TV hittil?

Now That’s Entertainment!

Gjør den gamle TV-en smartere

Gigantisk Samsung-TV

Fortsatt blant de aller beste TV-ene

OLED-trekantdrama i premium-klassen

Lyd & Bilde