TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: TomTom Touch

Lykken er en fettmåler

TomTom Touch skiller seg ut med fettmåling, men snubler på målstreken.

Av / 28.02.17 - 08:00
TomTom Touch

Home mener

  • Måling av fettprosent er en unik funksjon som TomTom er alene om. Passformen er god, og takket være IPX7-sertifiseringen trenger du ikke å ta den av før du går i dusjen etter løpeturen.
  • Batteriet går raskt tom for strøm. Det er irriterende at displayet ikke kan vise alle målingene direkte på enheten, og at det som vises, er motsatt av den øvrige teksten.

TomTom Touch er fortsatt en ren Fitness-tracker, og har derfor ingen smartklokke- funksjoner. De blir etter hvert bare å kaste i søppelkassen, men Touch skiller seg likevel ut. Det gjør den med en spesiell kroppskomposisjonsfunksjon, som gjør det mulig å måte fettprosenten din direkte på håndleddet. Det er smart tenkt, men jeg må ærlig innrømme at jeg har vanskeligheter med å vurdere hvor nøyaktig det egentlig er, da jeg ikke har noe å sammenligne med. At målingen samtidig først kan ses når du har synkronisert via appen og ikke direkte på trackeren, er litt dumt.

Komfort
TomTom føles utrolig behagelig å ha på armen, takket være sine myke silikonremmer. Til forskjell fra Fitbit, merker du den rett og slett ikke. Jeg hadde imidlertid flere ganger problemer med å lukke remmen, noe som samtidig betyr at den sitter godt fast. Displayet er avlangt som hos Samsung, men ikke i farger, noe som er positivt for strømforbruket. Den slår seg samtidig ikke på automatisk når man beveger håndleddet, men må aktiveres via en rund knapp i bunnen. Den delen liker jeg ikke. At de målte dataene samtidig vises i motsatt retning av den øvrige teksten, er også et vesentlig kritikkpunkt.

Konklusjon
TomTom Touch er en smart liten tracker, med en ekstrafunksjon som skiller seg ut fra feltet. Noen ting trekker imidlertid ned i det store bildet. Appen som holder orden på dataene dine, er alt for rotete, og likevel ikke avansert nok for den seriøse mosjonisten. Displayet viser data både loddrett og vannrett, noe som betyr at du må snu hodet ut av ledd, og batteriet holder ikke på langt nær så lenge som TomTom lover. På den positive siden er trackeren vanntett, og det er hyggelig å se nye funksjoner i en produktgruppe som ellers flyter mye sammen.

Annonse

Også i denne testen:

Fitbit Charge 2

Nesten perfekt

God programvare og lett navigering gjør Charge 2 til en vinner.

Charge 2 har et godt display, og kan vise en mengde nyttig informasjon. Trackeren er lett å betjene, og den medfølgende appen er god og oversiktlig.
Det er ergerlig at Charge 2 ikke er vanntett, og derfor ikke kan tas med i dusjen eller i bassenget. SMS-er vises på den smale siden av displayet, og er derfor vanskelige å lese.
Les hele testen

Polar M600

En Android-klokke i forkledning

Polar trekker på erfaringen, og legger en smartklokke med i pakken.

Polar M600 er tro mot sin historie, og vet godt hvordan en fitness-tracker skal skrus sammen. Smartklokke-funksjonene må her ses på som en gledelig bonus.
Designen er kjedelig, og ladeledningen altfor kort. Batteriet går for raskt tomt for strøm.
Les hele testen

Samsung Gear Fit 2

Rimelig smartklokke

Gear Fit 2 ligner en tracker, men er mer klokke enn datainnsamler.

Gear Fit 2 er et godt alternativ til dyrere smartklokker. Spesielt AMOLED-skjermen er flott, og du får alt i alt en del for pengene.
Fordi klokken ikke har innebygget lysmåler, er intensiteten alltid skrudd helt opp når du vrir på håndleddet. Det er litt synd.
Les hele testen

Apple Watch Nike+

Gammel vin på nye flasker

Re-branding trenger ikke å være dårlig så lenge det gjøres ordentlig.

Displayet er stort og tydelig, og den innebygde Nike+ Run Club fungerer meget bra. Den spesielle Nike-remmen leder effektivt svetten vekk fra håndleddet.
GPS-en sluker mye strøm, noe det i forveien bare finnes i begrensede mengder. Det ville vært flott om remmene kunne kjøpes separat, og ikke krevde kjøp av en helt ny klokke.
Les hele testen
Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Apple iPad mini 7 har masser av krefter, men mangler innovasjon

Årets basis-iPhone haler innpå Pro-serien

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Lyd & Bilde
[]