Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: ASUS Transformer Book Trio TX201L

Kinderegget

Asus Transformer Book Trio er både nettbrett, bærbar og stasjonær datamaskin i ett!

Skrevet av / 28.02.14 - 16:36
ASUS Transformer Book Trio TX201L
Peter Gotschalk

Ved første øyekast ligner Asus Transformer Book Trio en helt alminnelig 11” bærbar, men som et par av testens andre kandidater kan den også agere nettbrett hvis man fjerner skjermen fra tastatur-dokken.

Bortsett fra at tastatur-dokken ikke er en dokk. Hele Windows-datamaskinen er plassert i tastaturet, og skjermen er et selvstendig nettbrett med egen prosessor, egne apper samt egen harddisk og operativsystem. Hver for seg er skjerm og tastatur således henholdsvis et Android-basert nettbrett og en slags stasjonær Windows datamaskin som kan kobles til en ekstern skjerm via HDMI eller Display Port. Og kobler man de to delene sammen har man en bærbar datamaskin som kan kjøre både Android og Windows etter behov.

Som Android nettbrett er Transformer Book Trio ikke den raskeste (445 single-core og 1047 multi-core var resultatet i Geekbench 3), men som Windows datamaskin er Transformer Book Trio den raskeste i denne testen med en Geekbench 3 score på henholdsvis 2940 (single-core) og 5067 (multi-core). Når skjermen passer jobben som skjerm for den bærbare byr den på Full HD 1080p oppløsning og et pent, skarpt skjermbilde. Lyden styres av B&Os ICEpower-teknologi, og det klarer den ganske  hederlig selv om lydkvaliteten ikke direkte slår føttene vekk under oss.

ASUS-Transformer-Book-Trio_1

Vårt testeksemplar kom med en alminnelig 500 GB harddisk, men for (enda) flere penger kan man oppgradere til SSD. Maskinen er fremstilt av børstet aluminium og virker både robust og solid. Også tastaturet er fremragende med store taster som har god trykkfølsomhet og tilstrekkelig med avstand mellom tastene. Vekten og tykkelsen er nok nesten i overkant for de fleste (1,7 kilo og 2,32 cm), men pakken inneholder tross alt også to separate datamaskiner.

Det største minus ved Transformer Book Trio er en barnesykdom som Asus forhåpentlig snart for gjort noe med. Hvis skjerm og tastatur er koblet sammen og man har skiftet til Android, må man ikke la maskinen gå i dvale. Da ender man opp med en sort skjerm som er meget vanskelig å komme bort fra igjen. Årsaken er at Windows ikke kan ”vekke” skjermen hvis den har gått i sort mens Android er aktivert. Det er for dumt Asus!

Konklusjon
Asus Transformer Book Trio vil mye, og den klarer faktisk å leve opp til de fleste av sine egne forventninger. Det er dårlig at det ikke fungerer helt uproblematisk med to operativsystemer på en gang, men som Windows bærbar slår denne maskinen konkurrentene med flere lengder. Ytelsen er på topp, det samme er byggekvalitet samt brukervennlighet, og det er ikke noe å utsette på verken skjermbilde eller lyd.

Home mener

Robust og brukervennlig design kombinert med høy ytelse. Og den kjører både Android og Windows, og kan brukes både som nettbrett samt bærbar og stasjonær datamaskin. Litt for tung, og det er en rekke barnesykdommer med å få Windows og Android til å kjøre sammen.

Også i denne testen:

6 små laptoper

Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E

I tynneste laget

Sony VAIO Tap 11 er testens slankeste og letteste deltaker, men vi synes ikke det hybride konseptet holder mål.

Testens flotteste skjerm i Full HD-oppløsning kombinert med en meget slank og lett design.
Kan bare benyttes med tastaturet hvis skjermen står på et bord. Og tastaturet inklusiv pekefeltet er elendig. Mye viftestøy og foreldet Pentium-teknologi.
Les hele testen

Samsung 11,6” ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01

En skikkelig dørstopper

Samsung ATIV Smart PC Pro er egentlig en hybrid som kommer som nettbrett med tilhørende tastatur-dokk. Den samlede pakken veier for mye.

Kommer med Full HD-oppløsning, glimrende lyd samt mulighet for mobilt Internett.
Den hybride designen er litt upraktisk, og den samlede pakken som består av skjerm og tastatur-dokk er litt for tung. Batteritiden kunne vært bedre og skjermen er litt lyssvak.
Les hele testen

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men litt for slapp

Denne ultrabooken heter ikke Yoga for moro skyld. Den vrenger både seg selv og lommeboken!

Den hybride designen som lar deg vri den 360 grader om sin egen akse er den beste vi har sett, og byggekvaliteten er helt på topp. Det samme er lydkvaliteten.
Dessverre er skjermen for lyssvak etter vår mening, og oppløsningen er middelmådig.
Les hele testen

Apple 11” MacBook Air

Effektiv maskin i lekker kropp

MacBook Air er teknologisk helt i teten, bare med ett unntak.

MacBook Air byr på lang batteritid, et brukervennlig og ergonomisk tastatur i full størrelse samt stort pekefelt, og designen i aluminium er både lekker og robust. Ytelsen er god, og lynkjapp 802.11ac nettverksteknologi gjør maskinen fremtidssikker.
Det var en skuffelse at den aktuelle MacBook Air generasjonen kom uten høyoppløst Retina-skjerm, og skjermoppløsningen kunne vært høyere. Det ville også vært praktisk med en SD-kort leser.
Les hele testen

Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch

En ren gavepakke

Man får mer enn man betaler for med Acer Aspire V5-122P.

Acer Aspire V5-122P koster mindre enn de fleste smartmobiler, og likevel får man tross alt en fullt ut fungerende Windows maskin. Med hele 500 GB harddisk.
Kanskje den mest langsomme datamaskin vi har testet i år. Viftestøy og billig plastkvalitet forsterker inntrykket av en maskin som lyser billigvare hele veien.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Scroll to Top