TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Julekalender 2024 Delta her!

: Acer Aspire R7-571G

Allsidig, smidig – og noe for seg selv

Acer Aspire vil både være nettbrett, laptop, stasjonær PC og skjerm på en gang. Den lykkes stort sett.

Av / 23.02.14 - 05:14
Acer Aspire R7-571G

Home mener

  • Kjempelekker maskin med flott skjerm som kan vendes og vris i alle retninger. Overraskende god ytelse når man tar vekt og andre egenskaper med i betraktning. Glimrende grafikkort.
  • Den vendbare touch-skjermen har ikke vært billig, og det er ikke blitt plass til et optisk drev.

Acer Aspire R7 er ikke en hvilken som helst laptop. På samme måte som Lenovos ”Yoga” nettbrett kan den vris og vendes på mange måter. Skjermen kan således plasseres som på en alminnelig bærbar. Den kan trekkes fremover slik at den begynner like over tastaturet. Eller den kan vendes helt rundt og legges flatt over tastaturet slik at den opptrer som et kjempestort og forholdsvis tykt nettbrett. Skjermens solide hengsle gir en del motstand og kan derfor stilles i en hvilken som helst posisjon. Maskinen har innebygde sensorer som merker om den er satt i en annen vinkel – og roterer skjermbildet deretter. Skjermen er en 10-punkts multitouch.

Bøyeligheten og touchfølsomheten til tross er det ikke snakk om et lettvekts-nettbrett med begrenset størrelse og prosessorkraft, men om en fullvoksen bærbar PC med 15,6” widescreen og styrke i ”desktop replacement” klassen. Du kan godt benytte den som et nettbrett, men det krever (og gir) gode armmuskler da maskinen veier 2,5 kg.

Acer-Aspire-R7-hybrid

Acer A7 er behagelig stille. Selv når det arbeides for full kraft blir viftestøyen aldri dominerende. Og det meste av tiden er maskinen så godt som lydløs.

Innmaten er en Intel i5 dual-core prosessor på 1,8 GHz (3427U) med 5,5 GB DDR3-RAM ombord. Grafikken ivaretas av NVIDIAs GeForce GT750 grafikkprosessor, som er utstyrt med 2 GB dedikert grafikkminne. Det gjør den kjapp nok til de fleste 3D-spill så lenge man ikke velger den høyeste detaljinnstillingen. Det finnes også en skrapet utgave av R7 med integrert grafikkprosessor fra Intel og mindre harddisk. Men den er for øyeblikket dyrere enn NVIDIA-utgaven, så her betaler det seg å spare på ytelsen!

Annonse

Acer-Aspire-R7_Ezel_side

Skjermen er stor og behagelig lyssterk, selv i meget skjeve betraktningsvinkler. Og selvfølgelig multitouch. Oppløsningen er full HD (1920 x 1080), slik skal det gjøres. Faktisk er skjermen noe av det beste ved maskinen.

Tastaturet er utmerket og lett å skrive på. Acer har ikke falt for fristelsen til å klemme et numerisk tastatur inn i det brede aluminiumskabinettet. Det betyr at tastaturet er i full normalstørrelse, med god plass mellom tastene. Tastaturet har hvit bakbelysning. Trackpaden er plassert innenfor tastene i stedet for foran. Det er litt upraktisk, men gir mulighet for å trekke skjermen frem slik at man kan benytte den skråstilt, uten å gi avkall på tastaturet. Med touchskjerm og trackpad er behovet for mus ikke akutt. Det er bra, for den medfølgende musen er like stygg som den er dårlig. Men den har neppe belastet budsjettet nevneverdig.

Lydkvaliteten er så god som man med rimelighet kan forvente av en kompakt bærbar. Bassen er ikke-eksisterende, men den lyden som er, er ren og klar. Om du vil ha en filmlyd som svarer til skjermens kvalitet må du koble til et sett ordentlige stereohøyttalere. Det er dessverre ikke plugg til surroundhøyttalere.

R7_1

Konklusjon
R7-en er en artig og sjarmerende maskin som ikke ligner noe annet. Og det får man lov å betale for. Den tilbyr en fleksibilitet som du ikke finner andre steder. Hvis du har bruk for en datamaskin som både kan opptre som nettbrett, laptop og videoskjerm, kan det nesten ikke bli bedre, og du vil står med markedets sterkeste superfleksible maskin i hendene. Hvis du derimot ”bare” har behov for en solid bærbar kan du få samme ytelse for mindre penger andre steder. Men da får du ikke en 15,6” touchskjerm i full HD. Og slett ikke i en så overbevisende lekker byggekvalitet.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

925,-
79,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Mange bekker små

En liten dyr sak

Vi har testet Netgears nye folkelige WiFi 7-mesh

Alle gode ting er tre

Mesh med Wi-Fi 7 gir bred og lynrask dekning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er fin til studenter og folk på farten

Yoga på den kloke måten

Moderne CPU – gammeldags skjerm

Tett på perfekt begynner-PC

Er PC-en blitt klokere?

Fin datamaskin – sløv skjerm

Fire hodesett til din nye kontorhverdag

Lyd & Bilde