TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Beats Solo3

Gjennomsnittlig lyd med lang batteritid

Av / 17.02.17 - 14:27
Beats Solo3

Lyd & Bilde mener

  • W1-brikken er et kjempepluss, og alene årsaken til at du bør vurdere Beats Solo3. Batteritiden er i en klasse for seg.
  • Konstruksjonen føles billig, og lydkvaliteten er ikke helt god nok, prisen tatt i betraktning.

Markedet for trådløse hodetelefoner har begynt å eksplodere, ikke minst takket være Apples ”modige beslutning” om å droppe hodetelefonuttaket. Vi fores derfor konstant med en jevn strøm av nye og oppdaterte trådløse produkter. Beats Solo3 hører til den siste kategorien, og skiller seg ikke så mye fra sin forgjenger, Beats Solo2, som de ligner til forveksling. Under overflaten er det imidlertid skjedd saker og ting. Har du det riktige utstyret, vil du oppleve en markant forbedret batteritid, samt en lekende lett paringsprosess.

Best med iOS 10

Selv om Beats Solo3 benytter Bluetooth, og derfor kan brukes med alle telefoner, får du mest ut av dem med et Apple-produkt med iOS 10. Den primære forskjellen på denne og forrige modell er nemlig implementeringen av Apples trådløse W1-brikke, som man også finner i Apples spesielle AirPods. Takket være brikken får du en markant bedre batteritid, raskere lading samt en smart paringsprosess som er gjort så enkel at selv de mest teknikkredde kan følge med. Hold strømknappen inne et par sekunder, og det popper opp et bilde av hodetelefonene på iPhone-skjermen. Følg instruksjonene, og etter få sekunder er du oppe og går. Det er virkelig elegant laget.

Lang batteritid

Paringsprosessen er imidlertid en mindre sidegevinst, og den primære fordelen er den forlengede batteritiden. Ifølge Beats kan Solo3 kjøre opp til 40 timer før du trenger å lade igjen. Til sammenligning holder batteriene i Beats Solo2 kun 12 timer. Jeg klarte ikke selv på noe tidspunkt å gå tom for strøm, til tross for at jeg brukte dem flittig i litt over en uke. I praksis betyr det derfor at de fleste vil kunne nøye seg med å lade dem en gang i uken, uten å være redd for å gå tom for strøm. Skulle det likevel skje, har Beats lagt en minijack-kabel med i pakken. Den beslutningen kan man undres over når Beats nå eies av Apple, og markedsføres som det perfekte tilbehøret til den nye iPhone 7, hvor kabelen ikke lenger kan brukes. Vel, det var en mindre detalj. Heldigvis er det et ekstra pluss ved W1-brikken. Om du skulle gå tom, kan du tanke hele tre timers strøm på kun fem minutter. Det er ganske imponerende.

Annonse

Dyr plast

Prisen for Beats Solo3 er i det høyere sjiktet. Det merker man imidlertid ikke når man står med dem i hånden, da den skinnende plasten skjærer litt i øynene. Putene av imitert lær kan ikke tas av, noe som også må betegnes som et lite minus. De har en tendens til å bli slitt, og det hadde vært hyggelig hvis de kunne skiftes ut. Til tross for de rimelige materialene og den litt vaklevorne konstruksjonen, virker Beats Solo3 likevel ganske solide. Spesielt muligheten til å klappe klokkene flate slik at de lett kan ligge i lommen, fungerer fint. Passformen er litt tettere enn jeg liker, noe som samtidig betyr at ørene har det med å bli litt varme og svette ved lang tids lytting.

Ikke studiokvalitet

Når det gjelder lydkvaliteten, er de godkjente, uten på noen måte å være prangende. Dette er selvfølgelig et ganske subjektivt punkt, men jeg syntes lydbildet var litt ullent, spesielt med mer krevende musikk. Det var ikke den samme vidde og dybde som jeg har opplevd på dyrere hodetelefoner. Til forskjell fra de øvrige modellene fra Beats er bassen samtidig ikke så tung og dominerende, noe noen kanskje vil savne. Resultatet er et par hodetelefoner som nok verken henvender seg primært til audiofile eller bassglade lyttere, men i stedet er glimrende til folk flest. De egner seg godt til en tur med bussen eller toget, men bør nok overlate plassen til et bedre par hjemme i godstolen.

Alternativer

Da prisen er i det høyeste sjiktet, er det verdt å se på hva du ellers kan få for pengene. Er det viktig for deg at hodetelefonene er trådløse, og at du samtidig er interessert i aktiv støyreduksjon, kan du med fordel se på Bose QC35. De har den tunge bassen som Beats ellers er kjent for, men som mangler i Beats Solo3, og koster nesten det samme. Er det derimot lydkvaliteten som betyr mest, kan vi lett anbefale en modell som Beoplay H6, som imidlertid er kablet, men til gjengjeld spiller bedre enn både Bose og Beats. Valget er til slutt ditt eget.

Konklusjon

Beats Solo3 er ikke rimelige hodetelefoner, og det er derfor verdt å vurdere akkurat hva som teller mest når du skal velge et par trådløse hodetelefoner. Setter du stor pris på design og god lydkvalitet, er det kanskje ikke det beste valget. Til det er konstruksjonen litt for plastaktig, og lyden litt for ullen. Er man derimot tiltrukket av den ekstremt lange batteritiden, bør man helt klart gi dem en sjanse. Det er vanvittig imponerende hvor lenge de kan holde på strømmen, og det er hyggelig at man ikke trenger å være redd for at de går tomme når man er langt fra en stikkontakt. At de samtidig er lette å folde sammen og legge i lommen eller vesken, taler også for et kjøp.

picture1 picture2 picture3 picture4 picture5
<
>
(Foto: Produsenten)
Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde