Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi har prøvd Apple Watch

Her er våre første inntrykk etter å ha lekt oss med Apples nye smartklokke.

Skrevet av / 10.09.14 - 00:03
Vi har prøvd Apple Watch

CUPERTINO: Så kom den endelig, Apples smartklokke, som det har vært snakket om i årevis. Og vi kan forstå hvorfor Apple har tatt seg god tid: Det er vanskelig å lage noe som både er funksjonelt og nyskapende nok til at folk vil bruke det, og samtidig lett og pent nok til at man vil ha den på hele tiden.

iwatch red gold

Testeksemplarene vi fikk prøve hadde ikke full funksjonalitet, men var overraskende bekvemme og lette å ha på seg. Selv om vi hadde håpet at den skulle være enda tynnere, kjennes ikke klumpete å ha på rundt armen.

iwatch worn

Apple har nok en gang lykkes med kvalitetsfølelsen: Watch kjennes virkelig som et premiumprodukt. Dessuten har de gjort ting helt riktig ved å tilby utgaver i forskjellige utførelser rettet mot ulike brukere. Noen av modellene kjentes ikke direkte som noe vi ville ha på oss, mens andre utgaver fikk oss til å sikle.

iwatch range

Apple har også lykkes bra med brukergrensesnittet. Man forstår raskt hvordan man skal navigere på skjermen og ved hjelp av kronehjulet på siden, og zoome inn eller ut. Med tiden vil det kjennes like intuitivt som med mobilene.

iwatch metall

Det som likevel gjorde størst inntrykk på oss er at Apple har tenkt nøye igjennom hva de vil en smartklokke skal kunne gjøre, og åpnet opp for brukermuligheter vi knapt kan forestille oss. Visse ting, som å kunne sende sitt hjerteslaget sitt til noen kjennes kanskej som en gimmick. Men fjernkontroll, helseapper, betaling, raske meldingen og intelligens som skalerer ned iOS-opplevelsen til den lille skjermen føles virkelig anvendelig.

Førsteinntrykket av Apple Watch er altså posititivt, og vi gleder oss å teste den på ordentlig!

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top