Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Tett på Sony Xperia Tablet S

I går på IFA-messen lanserte Sony en rekke nye mobile produkter. Deriblant Xperia Tablet S, som skal bringe Sonys nettbrett på linje med firmaets smarttelefoner. Vi har hatt fingrene på vidunderet.

Skrevet av / 30.08.12 - 19:21
Tett på Sony Xperia Tablet S

Det er nøyaktig ett år siden Sony annonserte sitt første Android-baserte nettbrett, Sony Tablet S. Den var spesiell i forhold til de fleste konkurrenter, dels på grunn av den kileformete designen, og dels fordi skjermen var på 9,4”. Kileformen gjorde Tablet S mer ergonomisk enn andre Android-nettbrett, men også meget tykk, og dessuten var den fremstilt nærmest 100 prosent av plastikk og virket billig og en smule skrøpelig.

Med flottere design og bedre materialer gør det nye Sony-nettbrettet sitt inntog i Xperia-familien.

Det skal forandres nå, når Sony lanserer etterfølgeren Xperia Tablet S, som er tynnere og lettere, og dessuten fremstilt av mer eksklusive materialer – blant annet har nettbrettet nå en bakside av børstet aluminium. Den kileformete designen har blitt ivaretatt, selv om den nå ikke lenger tjener noe praktisk formål, så tynn som Xperia Tablet S har blitt.

Sony Xperia Tablet S er egentlig 8,8 mm tynn, men i toppen, hvor den kileformete designen er bevart, måler den 11,85 mm.

Spesielt ved Xperia Tablet S i forhold til andra Android-nettbrett er blant annet at den tåler å bli våt (imidlertid ikke å komme under vann, Sony sier at den tåler ”vannsprut”), og utover det er den designet for å dele innhold og opplevelser med andre. ”Guest mode” gir deg mulighet for å opprette individuelle brukerprofiler til familiemedlemmer og gjester, og man kan blant annet sperre for diverse apps, så barna for eksempel ikke har adgang til Google Play (og dermed ikke kan bruke penger på apps) eller fars e-post-konto.

Baksiden av Sony Xperia Tablet S er fremstilt i børstet aluminium.

I likhet med sin forgjenger har også Xperia Tablet S en skjerm på 9,4”, som i denne inkarnasjonen byr på en oppløsning på 1280 x 800 piksler. Operativsystemet er Android 4 (Ice Cream Sandwitch), og hjernen bak det hele er en Nvidia Tegra 3 quad-core prosessor. Xperia Tablet S kommer med Wi-Fi, Bluetooth 3.0 samt et bakkamera på 8 MP og et frontkamera på 1 MP. Litt spesielt er det at Xperia Tablet S har en alminnelig SD-port og altså ikke støtter microSD uten en adapter.

Inngangen til SD-kortet – og altså ikke microSD – er gjemt bak et lite plastlokk.

Sony Xperia Tablet S fås fra oktober måned enten med Wi-Fi eller både 3G og Wi-Fi, og velg så mellom 16 GB og 64 GB innebygd minne. Den billigste varianten med kun Wi-Fi og 16 GB koster 3.300 kroner, mens toppmodellen med både 3G og Wi-Fi samt 64 GB minne kommer til å koste opp mot 6.000 kroner!

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top