Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Superzoom og vanntette kameraer fra Panasonic

Med vintersesongen godt i gang, kan et allværskamera være midt i blinken. Eller hva med 30x zoom i påskeferien?

Skrevet av / 05.01.15 - 20:00
Superzoom og vanntette kameraer fra Panasonic

Allværskameraene er robuste, vanntette, og leverer mye bedre bildekvalitet enn en smartmobil gjør. Derfor er det nye Lumix FT30 et interessant kamera for folk flest. Det er lite, lett og vanntett, og man kan både fotograferer og ta video i dårlig vær. Eller under vann. Det kan dykkes med ned til åtte meter, og tåler 10 minusgrader. Dessuten har det 4 x zoom med skikkelig bred 25mm vidvinkel.

En fiffig ting med det fargerike FT30, er undervannsmodusen som kompenserer for de rare fargene man normalt får på bilder tatt under vann.

TZ70_71_ZS50k_slantHvis man heller er interessert i mye zoom, som er praktisk for folk som går mye på tur, eller reiser mye, er det nye Lumix TZ70 kanskje et bedre alternativ. Det er arvtageren til TZ60 som vi nylig testet, og har den samme 30 x zoomen med vidvinkel på 24 mm, og tele på 720mm. Slik at man skal få med seg alt, uansett hvor nært, stort, eller langt unna motivet er.

I TZ70 har Panasonic gjort noen interessant endringer. En ting er level shot, som kompenserer for en skjev horisont, eller jump shot som tar bildet når en person med en smartmobil hopper – akkurat når vedkommende er på det høyeste over bakken.

Men det mest spennende er at de har tatt ut den gamle 16 megapiksler bildebrikken, og satt inn en ny med 12 Mp. Den har større fotosensorer som er mer følsomme. I følge Panasonic betyr det bedre bildekvalitet i lite lys, og renere farger og mindre støy.
Ellers har det kommende TZ70 også fått en mye skarpere elektronisk søker, med 1,16 Mp oppløsning, 240 fps videoopptak, og hybrid bildestabilisator som bedre kompenserer for bevegelser. Særlig på tele.

En enklere utgave kalt TZ57, med 20 x zoom og 16 Mp, kommer også i løpet av vinteren.

sz10_04_zoom_SEn enda enklere utgave kalt Lumiz SZ10, er også på vei. Det blir budsjettmodellen med 12 x zoom, 720p HD-video i stedet for 1080p HD-video, og enkel Wifi-oppkobling.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyd & Bilde
Scroll to Top