Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sonys verstinghøyttaler kommer

Sony lager grom high-end bare for hjemmemarkedet,men nå skal vi Europeere få muligheten til å nyte hvert fall deres aller feteste high-end høyttaler.

Skrevet av / 15.01.10 - 10:33
Sonys verstinghøyttaler kommer


De med god hukommelse vil huske at vi har skrevet om SS-AR1 før, men de har aldri komme for salg utenfor hjemlandet Japan. Nå har Sony besluttet at de skal eksportere herligheten til oss nordboere, men høyttalerne vil havne i en klasse hvor konkurransen er tøff. Sony regner ikke med å selge bøtter og spann av SS-AR1, i stedet skal de vise frem Sonys know-how og gi høyttalerme også i lavere prisklasse litt oppmerksomhet.
Det er ikke første gangen Sony lager high-end høyttalere, SS-M9ED ble laget til Sonys referanseanlegg med deres første SACD-spiller (SCD-1) allerede på 90-tallet. Men SS-AR1 er litt mindre, men fremdeles påkostet. Til en pris av 26.000 Euro per par – 220.000 kr – stiller de i en prisklasse hvor etablerte høyttalerspesialister allerede har dekket markedet.

Høyttalerne er bygget i laminert lønn, med en frontplate på 50 mm tykkelse, laget av saktevoksende lønn fra Hokkaido i Japan, og bestykket med to 20 cm basser, en 13 cm mellomtone fra ScanSpeak og på toppen en 25 mm diskant.
SS-AR1 rekker fra 28 til 60.000 hz og veier 57 kilo. Per stykk. En mindre modell enn den 108 cm høye SS-AR1 finnes også. SS-AR2 ser lik ut, og er også håndbygget, men måler 98 cm og har to mindre 16,5 cm basser med en rekkevidde til 40 hz i bassen.

Sony lager også en integrert high-end forsterker kalt TA-DR1A og en SACD–spiller kalt SCD-DR1, men disse har Sony dessverre ingen planer om å eksportere.
Regn derfor med å få SS-AR1 demonstrert på en Sony S-Master hjemmekinoreceiver.
Sony Norge

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top