Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Snart kommer iPad Mini

Apples nye og rimeligere variant av iPad mini er like rundt hjørnet, og får en 7,85 tommer stor skjerm.

Skrevet av / 04.10.12 - 16:14
Snart kommer iPad Mini

Apples nye, billige nettbrett, som skal fylle hullet mellom iPad og konkurrenter som Google Nexus 7 og Amazon Kindle Fire, lanseres 10. oktober og kommer i butikkene en uke senere.

Det hevder i alle fall amerikanske Wall Street Journal og den japanske bloggen Macotakara, som mener å vite at Apples største leverandør, Foxconn, har satt iPad mini i produksjon på sin fabrikk i Brasil.

Og siden nettet i øyeblikket flommer over med lekkede bilder fra et websted i Ukraina av angivelige iPad mini-deler, er vi meget tilbøyelige til å tro på ryktene.

Apple var ikke spesielt gode til å skjule detaljene om iPhone 5 før dennes lansering, så med mindre sikkerheten er blitt strammet inn siden sist, kan vi regne med at iPad mini (ifølge Gizmodo.com) – kommer til å få følgende spesifikasjoner:

Utseende
Den kommende iPad mini vil i praksis ligne en krympet iPad. Den vil få en skjerm på 7,85 tommer og baksiden vil være svart  anodisert aluminium som på iPhone 5. Nederst sitter en kontakt for den nye Lightning-pluggen, mens utgang til hodetelefoner sitter på toppen.

Bagsiden blir som på iPhone 5 av anodisert aluminium.

Skjermen
Du kan glemme alt om retina-skjerm – Apple lanserer iPad mini først og fremst for å konkurrere med Google Nexus 7 og Amazon Kindle Fire, som begge koster under 2.000 kroner, og da blir det ikke råd til slik en høyoppløst high-end skjerm. De fleste rykter peker mot en oppløsning på 1024 x 768 piklser.

Skjermen på iPad mini blir av typen LCD uten retina-oppløsning. Den får heller ikke In-Cell-teknologi som iPhone 5.

På innsiden
Resten av spesifikasjonene vil trolig ligne iPad 2. I så fall snakker vi om 512 MB RAM og Apples A5-prosessor. I tillegg kommer Wi-FI og 3G, og SIM-kortet vil bli av den nye nanoSIM-typen.

1. Mini-jack til hodetelefoner 2. Plastikk-cover til 3G-antenne 3. Spalte til nanoSIM 4. Lightning-kontakt

Pris
Selv om konkurrenterne i USA har dumpet prisen på sine nettbrett til rundt 200 dollar er det usannsynlig at iPad mini blir like så billig. Det forventes at den legger seg på en pris mellom nye iPad Touch og den billigste iPad 2, det vil si rundt 2500-3000 kroner her i Norge.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top