Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sikkerhetskontroll avslører billig iPhone

En budsjett-udgave av iPhone er nærmere en realitet. Nye avsløringer tyder på at navnet blir iPhone 5C.

Skrevet av / 30.07.13 - 10:10
Sikkerhetskontroll avslører billig iPhone

Det har vært mange rykter om en kommende billigutgave av Apples iPhone, men nå har historien fått kjøtt på beinet – og det fra en ganske uventet kilde.

Den amerikansk organisasjonen, China Labor Watch, som overvåker arbeidsforhold i Kina, har i en undercover-aksjon besøkt en av fabrikkene som leverer til Apple. For en gangs skyld er det ikke snakk om beryktede Foxconn, men derimot virksomheten Pegatron, som har blitt kontrollert. Det skriver Wall Street Journal.

screen-shot-2013-07-28-at-9-27-30-pm1

I tilsynsrapporten, som forøvrig kritiserer Pegatron skarpt for grove overtredelser av sikkerhets- og arbeidsbestemmelser, skriver en av organisasjonens medarbeidere at «dagens arbeid besto av å lime beskyttelsesfilm på telefonens plastcover for å forhindre riper mens den befinner seg på transportbåndet. Denne iPhone med plastcover vil snart bli lansert på markedet av Apple.»

I følge rapporten produserer Pegatron «iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 og lavpris iPhone i plast.» iPhone 5C ble enda ikke masseprodusert, da China Labor Watch besøgte Pegatron.

Historien bakkes ellers opp av et bilde av en ny iPhone-innpakning, hvor man tydelig kan se navnet «iPhone 5C». Bildet i artikkelen ble for få dager siden publisert av den kinesiske iPhone-blog, WeiPhone.com. Vi kan selvfølgelig ikke vite sikkert om Apple faktisk ender opp med å lansere iPhone 5C på markedet. Det kan være snakk om en prototype, eller et produkt som aldrig ser dagens lys i butikkerne, men at en billig-iPhone er under utvikling er nå sikkert og visst!

Kilde: Gizmodo

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top