Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Scorpio ble til Xbox One X

Microsoft lanserer "den kraftigste konsollen noensinne".

Skrevet av / 12.06.17 - 15:38
Scorpio ble til Xbox One X

På spillmessen E3 i Los Angeles kunne Microsoft i går endelig annonsere deres kommende monsterkonsoll. Maskinen har lenge gått under kodenavnet Scorpio, som referer til maskinens prosessor, men den har nå offisielt skiftet navn til Xbox One X. Dermed ruster Microsoft seg opp for konsollkrigen mot Playstation 4 og deres Pro-konsoll, som kom ut i fjor.

4K og HDR, Dolby Atmos og 4k UHD

One X er sant best og har ifølge Microsoft en grafikk prosessorkraft på hele seks terraflops og en hukommelsesbredde på imponerende 326Gb/sek. Konsollen er utstyrt med 12GB ram og skal i motsetning til PS4 kunne kjøre spill i 4K-oppløsning med hele 60fps. Man får naturligvis mer lys og et utvidet fargespekter takket være HDR, hvis din TV støtter det. Microsoft har også lagt med et 4K UHD-drev på kjøpet, slik at du også kan se dine nyeste høyoppløste skiver.

(Foto: Producent)

Den minste Xbox-en

I motsetning til PS4 Pro, som er fysisk større en den alminnelige PS4, har Microsoft lykkes med å gå i motsatt retning. Xbox One X er den minste konsollen noensinne! Da det er snakk om en videreutvikling av den eksisterende Xbox One, betyr det også at alle spill og alt tilbehør også fungerer på One X. Gamle spill vil benytte supersamling for å oppskalere grafikken til 4K-oppløsning, som vil se enda bedre ut enn tidligere.

Xbox One X lander i butikkene 7. oktober 2017 og kommer til å koste 4.999 kroner.

www.xbox.com

Les mer: Microsoft med et vanvittig spilldrøss til konsollansering

Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top