Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Panasonic bekrefter plasma-stopp i 2014

Panasonic stanser videre utvikling av plasma-paneler og vil stanse produksjonen i 2014, sier en kilde hos produsenten.

Skrevet av / 11.04.13 - 14:03
Panasonic bekrefter plasma-stopp i 2014

Den siste tiden har det versert rykter om at Panasonic planlegger å stanse produksjonen av plasmaskjermer. Nå tar en av sjefene hos den japanske produsenten bladet fra munnen.

Nestkommanderende hos Panasonic Display, Kiyoshi Okamoto, sier til nettstedet The Verge at årets «limited edition» toppmodell ZT60 bruker «det siste plasmapanelet» fra tegnebordet til utviklingsavdelingen, og at videre forskning og utvikling av plasma stopper med denne generasjonen.

Okamoto påpeker imidlertid at det er forskjell på utvikling og produksjon, og at Panasonic vil fortsette å produsere plasma videre inn i 2014.

Etter Lyd & Bildes erfaring, har Panasonic for vane å gjenbruke «fjorårets topp-panel» i rimeligere modeller i påfølgende modellår. Slik sett er det er ikke utenkelig at referansepanelet fra ZT60-serien (som er basert på erfaringer fra Pioneers Kuro plasmaskjermer) kan finne sin vei til flere modeller neste år, om Panasonic skulle bestemme seg for å holde fast ved produksjonen en stund til. Men dette er selvsagt for tidlig å si noe sikkert om.

Vil satse på OLED
P1000722

I følge Okamoto vil OLED være et nøkkelprodukt for Panasonic i fremtiden, og flere av plasma-ingeniørene har allerede blitt overført til Panasonics nye OLED-divisjon, som vil bli det nye satsningsområdet innen TV-utvikling. Panasonic har allerede presentert en 4K OLED prototype i samarbeid med Sony, og har uttalt at de ser på OLED og Ultra-HD oppløsning som en naturlig kombinasjon, mens de ser på OLED med Full HD-oppløsning som et kompromiss.

Ennå ikke død

Inntil OLED-teknologien får ordentlig fotfeste er det imidlertid ingen grunn til å avfeie kjøp av ny plasma-TV: Teknologien vil ikke ha utspilt sin rolle før den blir slått på bildekvalitet, og vi tror det kan drøye lenger enn til 2014 før man kan kjøpe en OLED-TV til sammenlignbar pris. Inntil videre vil plasma fortsette å være en viktig alternativ til LCD-baserte TV-er på bakgrunn av den gode bildekvaliteten, og vi regner ikke plasma som «dødt» før Panasonic drar ut kontakten en gang for alle.

Les også: Fete TV-nyheter fra Panasonic

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top